20 Temmuz 2010 00:00

Hindistan’da tren kazası

HİNDİSTAN’ın doğusundaki Batı Bengal eyaletinde iki trenin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 61 kişi öldü, 125 kişi de yaralandı.

Paylaş

HİNDİSTAN’ın doğusundaki Batı Bengal eyaletinde iki trenin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 61 kişi öldü, 125 kişi de yaralandı. Kaza Saintiha ilçesindeki bir tren istasyonuna gelen bir yolcu treninin istasyonda bekleyen diğer bir yolcu trenine çarpması sonucu meydana geldi. Vagonların parçalandığı, çarpmanın hızıyla birinin çatısının rayların üzerindeki bir üst geçide fırladığı kazada, yetkililer sabotaj olasılığı üzerinde de duruyor. İki trenin makinistinin de ölenler arasında olduğu açıklandı. Can kaybı sayısının artabileceği bildiriliyor.
Kazada, iki yolcu vagonuyla bir yük vagonu tamamen harabeye döndü. En ucuz biletli yolcuların taşındığı bu yolcu vagonlarının genelde kapasitesinin üzerinde dolu olduğu belirtildi.
Kaza yerine giden Demiryolları Bakanı, kazanın bir sabotaj olabileceği yönünde şüpheleri bulunduğunu söyledi. Bakan, “Bunun bir kaza olup olmadığı konusunda şüphelerimiz var” dedi.
Batı Bengal’de iki ay önce de 145 kişinin öldüğü kazay nedeniyle Maocu gerillalar suçlanmış, gerillalar suçlamaları reddetmişti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

BASIN TURU

SONRAKİ HABER

Netanyahu’dan Filistinlilere ‘sayısız acı’ sözü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...