23 Temmuz 2010 00:00

Bölge’de bir çocuk daha öldü

VAN Merkeze bağlı Kurubaş Köyü’ne pikniğe giden ve Hacıbekir Kışlası’ndan geldiği ileri sürülen kurşunun kafasına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren ...

Paylaş

VAN Merkeze bağlı Kurubaş Köyü’ne pikniğe giden ve Hacıbekir Kışlası’ndan geldiği ileri sürülen kurşunun kafasına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 16 yaşındaki Canan Saldık’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından defnedildi. Köylüler, kurşunun kışladan geldiğini belirtirken, otopsi raporunda Canan’ın kafasında 3.2 cm uzunluğunda uç kısmı hafif deforme mermi çekirdeği bulunduğu belirtildi.
Saldık ailesinin 5 çocuğunun en büyüğü olan Canan Saldık, önceki gün ailesiyle birlikte dedesinin mezarının bulunduğu merkeze bağlı Kurubaş Köyü’ne gitti. Mezarlık ziyaretinin ardından dayılarıyla birlikte Hacıbekir Kışlası’nın yanında bulunan piknik alanına giden Saldık ailesi, akşam 18.30 sularında eve dönmek için toparlanmaya başladı. Ailesi eşyaları toplarken, Canan da küçük kardeşini kucağına alarak sakinleştirmeye çalışıyordu. Bir anda kızının yavaşça yere yığıldığını fark eden anne Nuran Saldık, hemen kızına doğru koştu ve onu kaldırmaya çalıştı. Başından kanlar aktığını gören anne Saldık şoka girdi. Ailesi Canan’ı hemen İpekyolu Hastanesi’ne götürdü. Buradan hemen 100.Yıl Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Canan yaşamını yitirdi.
Otopside tutanağında Canan’ın ölüm sebebinin beynine isabet eden 3.2 cm uzunluğunda mermi olduğu kaydedildi. Tutanakta şunlar belirtildi: “Cesedin kesin ölüm sebebi sağ oksipital bölgeden kafatasına giderek beyin zarları harabiyeti ve kanamasına neden olan ateşli silah mermi çekirdeğinden kaynaklanmaktadır. Mermi çekirdeği vücutta arkadan öne soldan sağa, aşağıdan yukarıya doğru bir yol izlemiştir. Atış mesafesi uzak atış mesafesindedir.” Otopsi işlemlerinin ardından sabaha karşı Canan’ın cenazesi Şabaniye Mahallesi Mezarlığı’nda ailesi tarafından toprağa verildi.
KÖYLÜLER: KURŞUN KIŞLADAN GELDİ
Köylülerin anlatımına göre, son üç gündür Hacıbekir Kışlası’nın atış poligonunda askerlerin sabah ve akşam üzeri atış talimi yaptıkları, Canan’ı öldüren kurşunun da atış talimi sırasında Hacıbekir Kışlası’ndan geldiği yönünde. Köylüler Canan’a isabet eden kurşunun yanı sıra bir başka kurşunun da olay yerinin yaklaşık 500 metre uzağında bulunan Nejdet Orkin isimli bir köylünün camına isabet ettiği ve kurşunun evin içine düştüğünü belirtti. Köylüler, olay yerine gelip incelemede bulunan Jandarmanın kurşunun MG-3 kurşunu olduğunu belirttiğini söyleyerek, kurşunun askeriyeye ait olduğunu kabul ettiklerini ileri sürdü. Savcı otopsi işlemlerinin ardından Kurubaş Köyü’ne giderek burada da incelemelerde bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(Van/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Şırnak’ta 8 korucu daha silah bıraktı

SONRAKİ HABER

Çocuklar nihayet serbest kalacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...