23 Temmuz 2010 00:00

Ban’a suçlama: BM sekreterliği çürüyor

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) daha önce pek rastlanmayan bir tartışmanın ortasında.

Paylaş

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) daha önce pek rastlanmayan bir tartışmanın ortasında.
1994’te kurulan ve esas itibarıyla bağımsız olarak çalışan; soruşturma, denetleme ve inceleme olmak üzere 3 bölüme ayrılan örgütün iç denetim bölümünün müdürü, Genel Sekreter Ban Ki-moon’un yolsuzlukla mücadele etmediğini, sistemli biçimde yetkilerini kısıtladığını söyledi. İç denetim müdürü İsveçli İnga Britt Ahlenius, Ban’ı sert sözlerle eleştiren bir rapor yazdı.
Ban’ın yolsuzlukla mücadele etme yöntemine eleştiriler getiren Ahlenius, Ban’ın sistemli biçimde yetkilerini tırpanladığını, bölümünün bağımsızlığını zayıflattığını belirtti.
Ahlenius, Ban’ın genel sekreterliğinde BM’nin etkisiz hale geldiğini, şeffaf olmadığını, yeterince sorumlu davranılmadığını ve sekreterlik konumunun çürüme sürecine girdiğini açıkladı.
İddialara yanıt Birleşmiş Milletler sözcüsünden geldi. Sözcü, “Genel Sekreter bu örgütün gerekli değişiklikleri tatbik etmek için daha çok yolu olduğunu söyleyen ilk kişi oldu. Ancak bununla birlikte Genel Sekreter, rapor üzerinde çalışıyor” dedi. Ban’ın 2012’de yeniden genel sekreterliğe aday olması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)


ÖNCEKİ HABER

BASIN TURU

SONRAKİ HABER

Heronlar ay başında geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...