24 Temmuz 2010 00:00

Beyoğlu ve Küçükçekmece’de de grev kararı

BEYOĞLU Belediyesi ve Küçükçekmece Belediyeleri ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında yürütülen toplusözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından, işçiler grev kararı astı

Paylaş

BEYOĞLU Belediyesi ve Küçükçekmece Belediyeleri ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında yürütülen toplusözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından, işçiler grev kararı astı. Beyoğlu belediyesi önünde bir araya Genel-İş 3 No’lu Şubeye bağlı işçiler, burada eylem yaptı. Burada konuşan Şube Başkanı Mevsim Gürlevik, sendikal anlayış gereği toplusözleşmenin masada bitirmekten yana olduklarını ifade eden Gürlevik, sürecin henüz sonlanmadığına işaret etti. İnsan onuruna yaraşır bir hayat sürdürmek için talep ettiklerini aktaran Gürlevik, “Yasal süreç içerisinde sözleşmemizin bağıtlanmaması durumunda bu işyerimizde grev kaçınılmaz olacaktır” dedi. Eylem, grev kararının asılmasıyla son buldu.
Küçükçekmece Belediyesinde ise belediye binası arkasında toplanan işçiler, buradan caddeyi trafiğe kapatarak belediye binası önüne yürüdü. Genel-İş Sendikası 2 Nolu şube üyesi işçiler, “Sözleşme hakkımız engellenemez”, “Sözleşme hakkımız grev silahımız” sloganlarını attı.
2 No’lu Şube Başkanı Hakkı Karabulut, belediye işçilerinin her gün, her türlü iklim ve şartlar altında Küçükçekmece halkına hizmet verdiğine dikkat çekti. Buna karşılık hak ettikleri koşullar altında çalışmak istediklerini söyleyen Karabulut, mücadelelerinin süreceğini belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)

KADIKÖY BELEDİYESİNDE GREV SÜRÜYOR
Kadıköy Belediyesi işçileri grevde 5. günü geride bıraktı. Belediye binası bahçesinde açtıkları grev çadırlarında kararlı bir şekilde bekleyen işçiler, mücadelelerini kazanımla sonuçlanana kadar sürdürecekler. Önceki gün Belediye Başkanı Selami Öztürk ile görüşme gerçekleştiren grevci işçiler, bu görüşmeden herhangi bir sonuç alamadı. Belediye Başkanı’nın tutumunun sürmesi halinde taşeron işçilerin çalışmasını engelleyeceklerini belirten işçiler, bunun sorumluluğunun tamamen Kadıköy Belediyesi’nde olacağını uyarısında bulundular. Öte yandan grevdeki işçileri Genel-İş Avrupa yakasında örgütlü olan işçiler, ve Çağdaş Avukatlar Grubu ziyaret ederek destek verdi. Sosyal-İş Sendikası Genel Merkezi ise Kadıköy Belediyesi’nde greve çıkan Genel-İş üyesi 470 belediye işçisinin mücadelesinin yanında olduklarını açıkladı.
ÖNCEKİ HABER

Sonunda İSDEMİR işçisini çıldırttılar!

SONRAKİ HABER

Sanayi küçük, teknoloji düşük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...