24 Temmuz 2010 00:00

Sonunda İSDEMİR işçisini çıldırttılar!

İŞTEN atılan İSDEMİR İşçisi Salim Özer, düştüğü ekonomik bunalımdan dolayı fabrikayı pompalı tüfekle basarak intihar girişiminde bulundu.

Paylaş

İŞTEN atılan İSDEMİR İşçisi Salim Özer, düştüğü ekonomik bunalımdan dolayı fabrikayı pompalı tüfekle basarak intihar girişiminde bulundu.
Edinilen bilgiye göre, geçen yılın aralık ayında işten çıkarılan Salim Özer, önceki gün saat 16.30 sıralarında fabrikanın Payas Kapısı’ndan arabasıyla geçerek, genel müdürlük önünde durduktan sonra arabasından inen Özer, havaya iki el ateş etti. Ardından boğazına pompalı tüfeği dayayan Özer “Müessese müdürüyle görüşmek istiyorum. Beni, bu perişan duruma sizler düşürdünüz, intihar edeceğim ve bunun sorumlusu da sizler olacaksınız” dedi. Çalışanların devreye girmesiyle beraber intihar girişiminden vazgeçen Özer, jandarma tarafından gözaltına alındı.
İSDEMİR ile sendika, ortaklaşa aldıkları kararla, küresel krizi bahane ederek geçen yılın mayıs ayından itibaren ücretlerde 16 aylığına yüzde 35 indirim yapmıştı. Yapılan bu ücret indirimine 6 ay dayanabilen Salim Özer, 6 ay sonunda işvereni mahkemeye verdi. İşçinin mahkemeye başvurması sonucu, işveren işçinin tazminatını vererek işten attı. Aldığı kıdem tazminatıyla borçlarını kapatamayan Özer, girdiği ruhsal bunalım üzerine eşinden ayrıldı.
İSDEMİR işçileri, ekonomik olarak oldukça zor günler yaşıyor. Ücret indiriminden sonra, işçilerin yaşadığı ekonomik zorluklaların en önemli göstergelerinden bir tanesi, hemen hemen arabası olan işçinin kalmaması. Bu dönemde kalp krizi geçiren işçiler oldu. İş kazaları da eskiye nazaran arttı. Örneğin; maddi sıkıntıdan dalgınlaşan bir işçinin, halat arasında parmakları kaldı. Başka bir işçi evini satmak zorunda kaldı. Borçlarından arta kalan parayla aldığı arabada kaza geçirdi. Elde bir istatistik olmamasına rağmen boşanma olayları arttı.
Konuyla ilgili açıklama yapan İSDEMİR Çalışanları Ve Emeklileri Dernek Başkanı Bayram Özarslan; “Salim Özer gibi yüzlerce çalışan ve işten atılan işçilerin bunalım içerisinde olduğunu, ilerde bu olayların tekrar etmemesi için en kısa sürede işçilerin yaşam koşullarının düzeltilmesi gerektiğini” belirtti. (Hatay/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Evciler’de şenlik başlıyor

SONRAKİ HABER

Beyoğlu ve Küçükçekmece’de de grev kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...