24 Temmuz 2010 00:00

Soner, Öner, Güneş unutulmadı

2006 yılında nükleer santral kurulmak istenen Sinop’ta gerçekleşen “Nükleersiz Yaşam Şenliği” sırasında hayatlarını kaybeden Soner ve Öner Balta ile Güneş Korkmaz Ankara’da mezarları başında anıldı. Soner, Öner ve Güneş anısına yapılan forumda ise nükleer santrallere karşı mücadeleyi yükseltmenin daha da önemli hale geldiği vurgulandı

Paylaş

2006 yılında nükleer santral kurulmak istenen Sinop’ta gerçekleşen “Nükleersiz Yaşam Şenliği” sırasında hayatlarını kaybeden Soner ve Öner Balta ile Güneş Korkmaz Ankara’da mezarları başında anıldı. Soner, Öner ve Güneş anısına yapılan forumda ise nükleer santrallere karşı mücadeleyi yükseltmenin daha da önemli hale geldiği vurgulandı.
Soner, Öner ve Güneş, ölümlerinin 4 üncü yılında nükleer santral karşıtları, ailesi, arkadaşları ve meslek odaları temsilcileri tarafından Karşıyaka Mezarlığı’nda anıldılar. Anmada konuşan Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Kurtul, nükleer santrallere karşı verilen mücadelenin hayatlarını yitiren üç gencin adında bayraklaştığını belirterek, santrallerin önünü açan yasal düzenlemelere karşı mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Anmada, EMO Şube Başkanı Ramazan Pektaş ve EMEP Çankaya İlçe Başkanı Mahir Doğan da birer konuşma yaptılar.
‘YASAL AMA MEŞRU DEĞİL’
EMO Ankara Şubesi de 3 gencin anısına “Nükleer karşıtı mücadelenin geçmişi ve geleceği” başlıklı bir forum gerçekleştirildi. EMO Genel Merkez Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen forumun açılış konuşmasını yapan TMMOB Ankara İKK Sekreteri Ramazan Pektaş, Meclis’ten çıkan yasayla Akkuyu’da Nükleer santralin kurulmasının yasal hale geldiğini, fakat yasal olmasının meşru olduğu anlamına gelmediğini söyledi. Pektaş, çıkan yasayı “Gayri meşru bir çocuk” olarak nitelerken mücadeleyi Soner, Öner ve Güneş’in bıraktığı yerden yükselterek devam ettirerek, yasal kılıfları hazırlanmış nükleer santralin yapımının engellenmesi için çağrı yaptı.
Nükleer Karşıtı Platform adına konuşan Erdal Apaçık da, Akkuyu’da yapılacak olan nükleer santral için Rusya’yla anlaşılmasının ardından yeni bir sürece girildiğini ve Sinop için de Güney Kore ile görüşmelerin yapıldığını anlattı. Mücadelenin yerellerde örgütlenmesi gerektiğini belirten Apaçık, Akkuyu’da gerçekleştirilecek mitinge çağrı yaptı.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BEREKETLİ TOPRAKLARDAN İŞSİZLİĞE 3 - İşsizlik sömürüyü katlıyor

SONRAKİ HABER

GÜZELLİKLERİN ÜZERİ ACIYLA ÖRTÜLÜYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...