26 Temmuz 2010 00:00

Çalışan, üreten ve ölümlere terk edilen emekçi kardeşlerime!

Yine tersane yine ağır ve kanunsuz iş koşulları ve yine kâr hırsı, yine bir emekçi kardeşimizi aramızdan aldı.

Paylaş

Yine tersane yine ağır ve kanunsuz iş koşulları ve yine kâr hırsı, yine bir emekçi kardeşimizi aramızdan aldı. En son Torlak Tersanesi’nde emniyet kemersiz kanunsuzca çalıştırılan işçi arkadaşımızın tek yapmak istediği evine, ailesine bir lokma ekmek götürebilmek. Ne yazık ki, yaşadığımız ülkede insan hayatına verilen değer bir avuç gözünü kâr hırsı bürümüş işçinin iş güvenliği araçlarından kısarak işçileri bile bile ölüme terk eden işveren kesiminin arkasında kapitalist sistemin ve sömürü düzeninin arkadaşı hükümettir. Çıkarttığı kanunların hepsi işveren kesimi bir avuç zengine para kazandırmaya yaramaktadır. Hükümettir suçlu olan. Her ölen işçi için bu sizin kaderinizdir demekten utanıp sıkılmayan sömürü düzeninin bekçileri hükümettir. Bu bizim kaderimiz değil. Hiçbir zaman olmadı ve olmayacak. Biz bu ülkenin üretenleri asla size aldanmadık, aldanmayacağız.
Sevgili emekçi kardeşlerim; Ortada göründüğü gibi tek çaremizin emekçi kardeşlerimizle birleşip örgütlenmek ve sendikalı olmak olduğu unutulmamalı. Sendika; haklarımızı alabileceğimiz işçi sınıfının örgütüdür. Bize hep şunu diyorlar; düşük ücret, ücretlerin zamansız ve hatta ödenmemesi, bunların bizim kaderimiz olduğuna şükür etmemizi istiyorlar. Tabi bu kadar sömürücünün olduğu bu ülkede mücadele etmek zor. Hepimizi işimizden olma korkusu sarabilir. Ama unutmayalım ki; bu aç gözlü emek ve emek düşmanları, daha çok zıvanadan çıkacak ve kendilerine çıkarttıkları kanunlarla, krizlerle bizi ölümlere mahkum etmeye devam edeceklerdir.
Bu ülkeyi ayakta tutan biziz; bizim üreten alın terimizdir. Unutmayalım ki, yaşamanın diğer adı zalim ve sömürücü sisteme direnmektedir. Direnme ise birlikte mücadeleden geçer. Bütün işçi arkadaşlarımı, kazasız, sağlıklı, emeğinin karşılığını aldığı günler dileğiyle selamlarım.
Barış Çetin (Tersane İşçisi/Kocaeli)
ÖNCEKİ HABER

YiNE TASERON YiNE CiNAYET

SONRAKİ HABER

Bir lokma ekmek için

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...