26 Temmuz 2010 00:00

TMK mağduru çocuklara ilişkin düzenleme yürülükte

TMK mağduru çocukların durumuna ilişkin kanunlarda değişiklik öngören yasa Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Paylaş

TMK mağduru çocukların durumuna ilişkin kanunlarda değişiklik öngören yasa Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yürürlüğe giren yasayla, Terörle Mücadele Kanunu’nda yapılan değişiklik; “Çocuklar hakkında uygulanmayacak hüküm” şeklinde yansıdı.
Bu çerçevede; Terörle Mücadele Kanunu’na aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılarak direnme suçunu veya katıldıkları toplantı ve gösteri yürüyüşleri sırasında propaganda suçunu işledikleri iddia edilen çocuklar hakkında, bu kanunun 2. Maddesi “örgütlerin mensubu olup da, bu amaçlar doğrultusunda diğerleri ile beraber veya tek başına suç işleyen veya amaçlanan suçu işlemese dahi örgütlerin mensubu olan kişi terör suçlusudur. Terör örgütüne mensup olmasa dahi örgüt adına suç işleyenler de terör suçlusu sayılır ve örgüt mensupları gibi cezalandırılırlar” hükmü uygulanmayacak.
18 yaş altındaki çocuklar örgüt üyesi sayılmayacak. Terörle Mücadele Kanunu’nda yapılan bir diğer değişiklikle, çocuklar ağır ceza mahkemeleri yerine, çocuk mahkemelerinde yargılanacak.Yapılan değişiklik Terörle Mücadele Kanunu’nun 5. Maddesine; “Bu madde hükümleri çocuklar hakkında uygulanmaz” fıkrasıyla eklendi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

DİVES’ten ‘silahları susturun’ çağrısı

SONRAKİ HABER

Mağdura ceza, tarayana tahliye talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...