01 Ağustos 2010 00:00

Mersin’de polis eve gaz bomsası attı

MERSİN’in Akdeniz İlçesi Şevket Sümer Mahallesi’nde Dörtyol ve İnegöl’deki saldırıları protesto eden Kürtlere, polis gaz bombasıyla müdahale etti

Paylaş

MERSİN’in Akdeniz İlçesi Şevket Sümer Mahallesi’nde Dörtyol ve İnegöl’deki saldırıları protesto eden Kürtlere, polis gaz bombasıyla müdahale etti. 4 kişi gazdan etkilenirken, bir kişi de plastik mermiden ötürü yaralandı. Gece yarısı Ertem ailesinin evine atılan gaz bombası nedeniyle de 7 kişilik aile geceyi hastanede geçirdi.
Mahallede önceki gün gece Dörtyol ve İnegöl’de Kürtlere karşı yapılan saldırıyı protesto etmek amacıyla düzenlenen gösteriye polis müdahale edince, çatışma çıktıPolisin yoğun olarak gaz bombası kullanmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, karakola yürüdü. Polisin yurttaşların üzerine gaz bombası atması sonucunda 4 kişi yaralanırken, Abdulcebar Durduran adındaki yurttaş ise plastik merminin göğsüne isabet etmesi sonucu kriz geçirerek, hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumunun ciddi olmadığı öğrenildi.
ÇOCUKLAR ZEHİRLENDİ
Polisin gece 01.30 sıralarında Ertem ailesinin evine atığı gaz bombası camların kırılmasına, evde uyuyan Kader, Kadir, Kıymet, Kerim ve Kenan adındaki çocukların gaz bombasından rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmalarına sebep olurken, ev yanma tehlikesi geçirdi. Evlerinde artık rahat uyuyamadıklarını ve her gece korkuyla yattıklarını dile getiren Ayşe Ertem, çocukların gazdan etkilendiğini ve hastaneye kaldırdıklarını belirtti.
Evlerine gaz bombası atıldığını söyleyen Ertem, “Hakkımızı istiyoruz. Bu zulümdür. Kiracıyım, durumum yok. Evim yanma tehlikesi geçirdi. Komşular olmasaydı çocuklarım hepsi zehirlenecekti, evim yanacaktı” dedi. Hizni Ertem, savcılığa başvuracaklarını belirtti. (MERSİN)
ÖNCEKİ HABER

Binlerce kişi, sivil ölümlerini protesto etti

SONRAKİ HABER

‘AKP gerilimden besleniyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...