01 Ağustos 2010 00:00

Binlerce kişi, sivil ölümlerini protesto etti

AFGANİSTAN’ın başkenti Kabil’de meydana gelen trafik kazası, binlerce kişinin sokaklara dökülmesine neden oldu. Afgan askerleriyle, öfkeli halk arasında çatışma çıktı. Afgan halkı ABD Büyükelçiliği’ne ait iki aracı da ateşe verdi

Paylaş

AFGANİSTAN’ın başkenti Kabil’de meydana gelen trafik kazası, binlerce kişinin sokaklara dökülmesine neden oldu. Afgan askerleriyle, öfkeli halk arasında çatışma çıktı. Afgan halkı ABD Büyükelçiliği’ne ait iki aracı da ateşe verdi. Gösterinin nedeni, bir askeri aracın sivil araca çarpması sonucu dört kişinin ölmesiydi. İki saat süren gösteri boyunca halk “Amerika’ya ölüm” sloganları attı.
Dokuz yıldır süren Afganistan işgalinde bu ay içinde ölen ABD askeri sayısı ise 63’e yükseldi. Taliban, internet sitesinde yayınladığı bir yazıda, Afganistan’daki ABD askerlerinin komutanlığına getirilen General David Petraeus’un sivilleri hedef aldığını açıkladı.
SİYAH PRENS SALDIRISI
Öte yandan, İngiliz askerleri, Afganistan’ın Helmand bölgesinde Taliban’a karşı yeni bir saldırı başlattı.
Siyah Prens “Tor Shezada Operasyonu” olarak adlandırılan harekatta Sayedabad’dan Nad Ali’ye kadar olan bölgenin Taliban güçlerinden temizlenmesi amaçlanıyor. İngiliz savunma yetkililerinin açıklamasına göre, yaklaşık 180 Taliban yanlısı bölgede saklanıyor ve buradan İngiliz ve ABD askerlerine saldırıda bulunuyor. Operasyon bölgesinde çok miktarda patlayıcının da saklandığı iddia ediliyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

BM kararı samimi değil

SONRAKİ HABER

Mersin’de polis eve gaz bomsası attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...