01 Ağustos 2010 00:00

Ücretsiz çalışmayı kabul etmediler işten atıldılar

MERSİN Üniversitesi’nde Dağlı Grubu’na bağlı firmada çalışan işçilerin ücretleri maaşlarını 8 aydır ödenmedi. Son olarak 27 işçinin işten atılması üzerine işçiler eylem yaptı. Dağlı Grubu’nun tüm hak edişlerini almasına rağmen ödeme yapmadığına dikkat çeken işçiler, yaşananlara tepki gösterdi

Paylaş

MERSİN Üniversitesi’nde Dağlı Grubu’na bağlı firmada çalışan işçilerin ücretleri maaşlarını 8 aydır ödenmedi. Son olarak 27 işçinin işten atılması üzerine işçiler eylem yaptı. Dağlı Grubu’nun tüm hak edişlerini almasına rağmen ödeme yapmadığına dikkat çeken işçiler, yaşananlara tepki gösterdi.
İşçiler adına açıklama yapan Hüseyin Fırat, ücretlere ilişkin yaptıkları görüşmede firma patronu Mehmet Dağlı’nın nakit sıkıntısı yaşadıklarını, 2011 yılında düzelmeler ve 2012 yılında ise tam bir iyileşme görüleceğini belirterek kendilerinden fedakarlık beklediğini söylediğini aktardı.
Kendilerinin ise yaşam ve çalışma koşullarının kötüleşmesi nedeniyle ücretlerini daha fazla almamazlık edemeyeceklerini ve daha fazla fedakarlık beklenmemesi gerektiğini anlattıklarını ifade eden Fırat, bunun ardından düşmanca tavırlarla karşılaştıklarını ve çalışma alanlarına alınmadıklarını bildirdi.
Öğlen yemeklerinin çıkartılmadığını kaydeden Fırat “Tüm kilitler değiştirilerek bizleri çalışma alanımızdan dışladılar. Bizler kapı önünde beklerken ise kendileri noterleri çağırarak içeriğini bilmediğimiz tutanaklar tutuldu” diye konuştu. Dağlı Grubu’nun anlaşma için kendilerine ücretsiz çalışma dışında öneri sunmadığını ifade eden Fırat, Dağlı Grubu’nun Türkiye’nin her yerinde arkasında işçilerden oluşan bir mağdurlar ordusu bıraktığını söyledi. Hüseyin Fırat “İnsanların emeklerini sömürmeyi bir başarı olarak görerek ancak harami olabilir insan. Bizlerse haklı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz ve herkesin bizlere destek olmasını bekliyoruz” diye konuştu. Açıklamaya KESK’e bağlı sendikaların üyeleri de katıldı. (Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Demokratik özerliklik böldürmez’

SONRAKİ HABER

ORMANLARA SAHiP ÇIKALIM!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...