02 Ağustos 2010 00:00

Pakistan sellere karşı duramıyor

PAKİSTAN’ın kuzeybatısındaki sellerde ölenlerin sayısı bine yaklaştı. Bölgenin en büyük kenti olan 3 milyonluk Peşaver ile bağlantı kesildi.

Paylaş

PAKİSTAN’ın kuzeybatısındaki sellerde ölenlerin sayısı bine yaklaştı. Bölgenin en büyük kenti olan 3 milyonluk Peşaver ile bağlantı kesildi. Sınırın Afganistan tarafında da dört bölge sellerden etkilendi. Birleşmiş Milletler’e (BM) göre, şiddetli muson yağmurlarının neden olduğu seller 1 milyon kişiyi etkiledi.
Bir çok bölgeye ulaşılamazken, yeni yağmurlar beklendiği açıklandı. Bölgede birçok nehir taşarken köyler, yollar, köprüler sular altında kaldı. Ülkenin kuzeybatı kesimindeki binlerce köyün sellerden etkilendiği, 100 binden fazla evin hasar gördüğü, 5 bin evin su altında kaldığı, en az 60 köprünün ve çok sayıda yolun büyük hasar aldığı açıklandı.
Çeşitli uluslararası yardım kuruluşları bölgeye giderken, Almanya, Pakistan’a 500 bin avro acil insani yardım yapacağını açıkladı.
Yetkililer bölgede 80 yıldan uzun süredir bu düzeyde yağış görülmediğini belirtti. Sel ve su baskınları dolayısıyla yaklaşık yarım milyon kişinin evlerini terketmek zorunda kaldığı tahmin ediliyor.
(DIŞ HABERLER)


ÖNCEKİ HABER

Kolombiya sınırına Venezuela birliği

SONRAKİ HABER

Gazze’ye hava saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...