03 Ağustos 2010 00:00

SAKA GiBi...

Sıdıka Platin’in ailesinin dayakçı eşin yakalanması talebine polisin ‘Siz bulun biz yakalayalım’ yanıtını verdiği iddia edildi. Akıllara takılan soru şu: Suç işleyen birinin yakalanması kimin görevi?

Paylaş

Sıdıka Platin’i ikinci kez döverek hastanelik eden Faruk Platin 19 gündür yakalan(a)mıyor.
Sıdıka’nın ailesinin emniyete yaptığı başvuruya ise evlere şenlik bir yanıt verildiği iddia ediliyor. Sıdıka’nın kardeşi Mehmet Nuri Özer, defalarca polise ve savcılığa Faruk Platin’in yakalanması için başvuruda bulunduğunu ancak kendisine ‘Sen yerini öğren biz yakalarız’ yanıtı verildiğini belirtti. Özer, “O zaman onlar ne yapıyor? Onlar benden bilgi istiyor. Ben ne kadar araştırabilirim ki. Ben nasıl yerini bulacağım” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.
Van’ın Saray İlçesi’nde eşi Faruk Platin tarafından ikinci defa hastanelik edilen Sıdıka Platin’in kardeşi Mehmet Nuri Özer, jandarma ve polisin kendisine, “Sen Faruk’un yerini öğren biz yakalarız” dediğini iddia etti.
ARKASINDA BAŞKA GÜÇLER VAR
Sıdıka Platin’in kardeşi Mehmet Nuri Özer (25) Faruk Platin’in hâlâ yakalanmamasının ardında başka güçlerin bulunduğunu söyledi. Faruk Platin’in korunduğunu belirten Özer, 19 gün geçmesine rağmen halen Faruk Platin’in yakalanamadığına dikkat çekti.
Özer, şunları kaydetti: “Kardeşimin durumu iyi değil. 19 gün oldu Faruk Platin yakalanmadı. Akrabaları nerede olduğunu söylemiyor. Gittiği köyler suskun. Devlet var, kanun var. Neden hâlâ bulunamıyor? Faruk neden yakalanmıyor? Devlet araştırıyor mu? İran’a gittiğini söylüyorlar. Aracının plakası biliniyor.”
BAŞBAKAN’A DİLEKÇE
Platin’in Çaybağı Köyü Jandarması’nda görevli Deniz Astsubay diye biriyle ilişkisi olduğunu ileri süren Özer, “Faruk Platin’in bu adamla ilişkisi vardı. Deniz Astsubay Faruk’u çok iyi tanıyor. Faruk’un bazı ilişkileri var. Faruk’un yakınlarının telefonları bile dinlenmiyor” şeklinde konuştu. Can güvenliklerinin de bulunmadığını ve kendilerini tehlikede hissettiklerini kaydeden Özer, “Sayın Başbakan’a bir dilekçe yazdım. 5-6 defa savcılığa ve polise gittim. Bana diyorlar ki ‘Sen yerini öğren, biz yakalarız.’ O zaman onlar ne yapıyor? Onlar benden bilgi istiyor. Ben ne kadar araştırabilirim ki. Ben nasıl yerini bulacağım” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.
Öte yandan Sıdıka Platin’in Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavisi sürüyor. (Van/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

‘Yıkım değil katliam olur’

SONRAKİ HABER

ARTIK ARSIZ EGEMENLER? KOVMALIYDI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa