03 Ağustos 2010 00:00

Barajlara karşı yürüyüş

BU yıl onuncusu yapılan Munzur Kültür ve Doğa Festivali önceki gün yapılan kapanış etkinliğiyle sona ererken, festivalin son günü yapılan birçok etkinlikte katılımcılar hep birlikte taleplerini dile getirdiler.

Paylaş

BU yıl onuncusu yapılan Munzur Kültür ve Doğa Festivali önceki gün yapılan kapanış etkinliğiyle sona ererken, festivalin son günü yapılan birçok etkinlikte katılımcılar hep birlikte taleplerini dile getirdiler. 40 dereceyi bulan sıcağa rağmen ‘Barajlara ve Operasyonlara Karşı Munzur Yürüyüşü’ne binlerce kişi katıldı.
Özgürlük Meydanı’nda toplanan binlerce kişi buradan Dersim inancı için kutsal sayılan ve baraj suları altında kalan Gole Çhetu’ya yürüdü. Yolu trafiğe kapatarak yürüyen ve hem Munzur’da doğa tahribatına hem de operasyonlara hayır diyen binlerce kişi sloganlarla Gole Çhetu’ya vardı. Burada Oktay Konyar, Ali Onay ve Karadeniz’den gelen doğa severler kısa birer konuşma yaptı.
Yapılan konuşmaların ardından Gole Çhetu’da mumlar yakıldı. Gole Çhetu’nun su altında kalması lanetlenirken, baraja taşlar atıldı. Bundan sonra yapılacak barajlara izin vermeyeceği sözünü veren kitle eylemini sonlandırdı.
Akşak şehir stadyumunda yapılan kapanış konserine de binlerce kişi katıldı. Belediye Başkanı Edibe Şahin’in kapanış konuşmasını yaptığı gecede Grup Vardiya, Grup Munzur, Serhado ve Ferhat Tunç da sahne alarak izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Dersimliler gelecek yıl yapılacak festivalde buluşmak üzere konser alanından ayrıldı. (TunceliEVRENSEL)
Kemal Özer
ÖNCEKİ HABER

ALBATROS

SONRAKİ HABER

‘Yanan iki halkın geleceğidir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...