04 Ağustos 2010 00:00

Yaz sıcağında bayıltan sınav

MUĞLA Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na (BESYO) giriş için yapılan özel yetenek sınavı kapsamında öğrenciler baygınlık geçirdi.

Paylaş

MUĞLA Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na (BESYO) giriş için yapılan özel yetenek sınavı kapsamında öğrenciler baygınlık geçirdi. Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu kentte yapılan koşulara katılan bazı öğrenciler baygınlık geçirdi. Muğla Üniversitesi Kampüs Spor Tesisleri’nde yapılan özel yetenek sınavının ilk gününde, 149’u kız, 602’si erkek 751 kişi, BESYO’ya girmek için mücadele etti. Özel yetenek sınavları kapsamında, kızlarda 100-800 metre, erkeklerde ise 100-1500 metre koşu yarışları yapıldı.
PERFORMANS DÜŞÜYOR
Sıcak hava nedeniyle öğrencilerin bazıları koşuyu tamamlayamadı, bazıları da bitiş çizgisine vardıktan sonra rahatsızlanarak uzun süre yerden kalkamadı. Sıcağa rağmen özel yetenek sınavını kazanmak isteyen öğrenciler koşu sırasında, zor anlar yaşadı. Bayılan öğrencilere ilk müdahale, hazır bekletilen sağlık görevlileri tarafından yapıldı. Sınava giren öğrenciler, sıcak havanın performanslarını olumsuz etkilediğini söylediler.
Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği, Rekreasyon ile Antrenörlük bölümlerine, 65’i kız, 115’i erkek 180 öğrenci alınacak. (MUĞLA)
ÖNCEKİ HABER

UZUN MESAFE

SONRAKİ HABER

Binlerce genç Selçuk’ta kardeşlik için buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa