07 Ağustos 2010 00:00

Tanıklar dinlendi

GÜNEYDOĞU’DA 90’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayet ve kayıplarla ilgili açılan ve JİTEM davası olarak bilinen dava dün görülmeye devam edildi.

Paylaş

GÜNEYDOĞU’DA 90’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayet ve kayıplarla ilgili açılan ve JİTEM davası olarak bilinen dava dün görülmeye devam edildi. Tanıkların dinlendiği davada, tanıkların verdiği ifadelerin tamamında, daha önceki tanıklarda olduğu gibi beyaz toros marka araç damgasını vurdu.
Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya; tutuklu sanıklar Albay Temizöz, Kamil Atağ, Tamer Atağ, Fırat Altın (Abdulhakim Güven), Hıdır Altuğ, Adem Yakin ve Kuktel Atağ katıldı. Davanın, bugün devam eden 17. duruşmasında tanıkların dinlenmesine devam edildi. Ramazan Elçi’nin ölüme götürüldüğü günü anlatan tanıklardan Abdullah Gök, Elçi’nin iş yerinin önüne bir araba gelip durduğunu, içinden iki kişinin inerek işyerine girdiğini belirterek, Elçi’nin ölü bulunduğu söyledi. Şırnak ve Cizre’de dolaşan toros marka araçtan herkesin korktuğunu anlatan Gök, o yüzden dikkatini çektiğini ve arabayı izlediğini dile getirdi. Tanıklardan Ömer Elçi ise Ramazan Elçi’nin iş yerinin karşısında ithalat ve ihracat işi yapan dükanı olduğunu dile getirdi. Elçi, ellerinde kaleşnikof marka silah bulunan iki kişinin araçtan inip Ramazan Elçi’nin iş yerine girdiğini gördüğünü söyledi. Aynı tarihlerde öldürülen Abdullah Elfeti olayı ile ilgili dinlenen tanıklardan Adnan Şık ise Temizöz’ün, o dönemlerdeki tehdit olaylarına dikkat çekti.
Tarlasından çalınan apartman değerindeki su motorlarının çalınması ile ilgili Temizöz’ün korkusundan savcılığa başvurmadığını dile getiren Şık, , savcıların Temizöz’ün etkisinde olduğunu anlattı. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Çocuklar için ‘evet’ açıklaması

SONRAKİ HABER

BDP, Atalay’la görüşmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa