11 Ağustos 2010 00:00

Mavi Marmara’dan ilk görüntüler

İSKENDERUN limanına demirleyen Mavi Marmara gemisinde savcıların incelemesinden sonra gazeteciler ve İHH ekipleri gemiye alındı.

Paylaş

İSKENDERUN limanına demirleyen Mavi Marmara gemisinde savcıların incelemesinden sonra gazeteciler ve İHH ekipleri gemiye alındı.
Gemiden çekilen ilk fotoğraflar yaşanan dehşetin boyutlarını çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor. İsrail, gemide bulunan kan izlerini silmiş, ancak duvarda bulunan kan izlerine dokunmamış. Birçok yerde mermiler bulundu. Kaptan köşkündeki bütün elektronik cihazlar kırılmış durumda. İsrail delilleri yok etmek için birçok cihazı ya alıp götürmüş ya da kullanılmayacak hale getirmiş. İnsanların özel eşyaları üst üste istiflenmiş. Her şey siyah torbalara konulmuş. Gemide bulunan yiyecek, giyecek ve kan kokusu birbirine karışmış.
Savcılar ve olay yeri inceleme ekipleri, gemide dolaşırken zor anlar yaşadılar.
Gemiyi dolaşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç, Mavi Marmara’nın İsraillilerin elinde başka bir surete büründüğünü belirtti. Oruç, “Gemide her şeyi alt üst etmişler. Her taraf dağıtılmış, bütün cihazlar kırılmış. Duvar ve can yeleklerinde kan izleri var. Şehit Cevdet Kılıçlar’ın vurulduğu yerde epey bir mermi izi var. Mermiler kalın sacları delmiş. Çok sayıda mermi bulduk. Gemi çok kötü kokuyor. Bizim gemiden eser yok” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)



ÖNCEKİ HABER

Belediyeden EMEP’e ziyaret

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu, Başbakan’a yüklendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...