15 Ağustos 2010 00:00
Tarım Kredi, çiftçileri uyardı: Borçlar ertelenmedi
ÇİFTÇİLER arasında yayılan borçlara erteleme geldi söylentisi Tarım Kredi Kooperatiflerini zorda bıraktı. Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akay, ertelemenin sel, don ve aşırı yağıştan ürünü yüzde 30 zarar gören sadece 6 bin çiftçiyi kapsadığını belirtti. Kredi kullanan 700 bin çiftçiyi borçlarını ödemeye çağıran Akay, Çiftçi borçlarının ertelenmesi söz konusu değil dedi.
Çeşitli kurumların ve kişilerin çiftçi borçları ertelendi diyerek kafa karışıklığına sebep olduğunu kaydeden Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akay, Çiftçilerimiz acaba bütün borçlarımız ertelendi mi, diye ikilem içinde kaldı. Bakanlar Kurulu kararında; sel, dolu ve aşırı yağış felaketine maruz kalan çiftçilerimizin eğer ürünlerinden hayvan varlıklarından seralarından yüzde 30un üzerinde zarar gören varsa bunların borçlarının ertelenmesi konusunda karar çıktı ve 1 Ağustosda yayımlandı. dedi.
Daha önceden 22 Mayıs tarihinde de sel, don dolu gibi sebeplerden dolayı borçların ertelenmesi için 1 Ocak-15 Mayıs arasını kapsayan bir kararname çıktığını kaydeden Akay, son kararnamenin ise 15 Mayıs-15 Temmuz arasını kapsadığını vurguladı. (Ankara/CİHAN)
Evrensel'i Takip Et