25 Ağustos 2010 00:00

Üç çocuğu üniversite kazandı kara kara düşünüyor

BATMAN’da üç çocuğu aynı anda üniversiteyi kazanan baba mutluluk ve hüznü aynı anda yaşıyor.

Paylaş

BATMAN’da üç çocuğu aynı anda üniversiteyi kazanan baba mutluluk ve hüznü aynı anda yaşıyor. Bir apartmanda asgari ücret karşılığı çalışan baba, çocuklarını nasıl okutacağını kara kara düşünüyor.
Batman merkezde kapıcılık yapan Mahsun Girti maddi imkansızlıklara rağmen üç çocuğunu okutarak üniversiteye yerleştirdi. Ailesinin geçimini kapıcılık yaparak sağlayan Baba Girti, şimdi kara kara düşünüyor
Her şeye rağmen çocuklarını okutmak istediğini belirten Baba Girti, cehaletin tüm kötülüklerin kaynağı olduğuna dikkat çekerek, çocuklarının okuması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını ifade etti.
Baba Mahsun Girti, “Çocuklarımdan Adnan Girti, Hatay Tıp Fakültesi’ni, Sedat Girti Marmara Hukuk Fakültesi’ni, Vedat Girti ise Manisa’da öğretmenlik bölümünü kazandı. Eğitime çok önem veriyorum. Çünkü her kötülüğün ana sebebinin cehalet olduğuna inanıyorum. Bundan dolayı etimi tırnağıma taktım, çocuklarımı okuttum. Memlekete hayırlı bir vatandaş olmalarını istiyorum. Ancak kapıcılık yaparak üç çocuğu okutmak günümüz şartlarında çok zor. Ekonomik durumum elvermediği için kara kara düşünüyorum” dedi. (BATMAN)
ÖNCEKİ HABER

Şüpheli bir asker ölümü daha

SONRAKİ HABER

Gazeteci Suzan Zengin için özgürlük istediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa