25 Ağustos 2010 00:00

İşte dünyanın en çok kazanan yazarları

Romanları, film hakları, televizyon ve diğer gelirleri temel alınarak yapılan değerlendirmeye göre, 1 Haziran 2009- 1 Haziran 2010 döneminde, en fazla...

Paylaş

Romanları, film hakları, televizyon ve diğer gelirleri temel alınarak yapılan değerlendirmeye göre, 1 Haziran 2009- 1 Haziran 2010 döneminde, en fazla kazanan yazar, iki yıl önce ikinci sırada yer alan Gerilim Romanları Yazarı James Patterson oldu. Peterson, 70 milyon dolarla “Dünyanın En çok Kazanan Yazarları” listesinde ilk sırada yer aldı. ABD dışındaki satışları 10 milyon doları geçen Patterson’ın elektronik kitapları da (e-book) büyük ilgi gördü. Bütün kitaplarını elle yazan Patterson’ın, “I, Alex Cross” adlı kitabı sadece dijital olarak 160 bin adet sattı. Dünyanın en çok kazanan 10 yazarı bir yılda toplam 269 milyon dolar gelir elde etti.
ABD’de satılan her 17 romandan birini Patterson yazdı. Hachette yayınevi Patterson’ın kitaplarından son iki yılda 500 milyon dolar gelir elde etti.
Vampir Aşk Romanları Yazarı Stephenie Meyer ise yıl 40 milyon dolar gelirle ikinci sıraya yerleşti. “Twilight” kitapları serisiyle tanınan Meyer, gelirinin yaklaşık 7 milyon dolarlık kısmını, Twilight serilerinin sinemaya uyarlanmasından kazandı. Twilight serisinin haziran ayında gösterime giren üçüncü filminden ilk altı günde 175 milyon dolar gelir sağlandı.
Meyer’in romanları, USA Today’in en çok satanlar listesinde dördüncü, beşinci, altıncı ve yedinci sırada yer aldı. Meyer’in dört kitaplık serisi “Twilight”, ABD’de 40 milyon ve bütün dünyada 100 milyon adet sattı.
Korku Kitapları Yazarı Stephen King de 34 milyon dolarla üçüncü sıraya yerleşti. King’in 51’inci kitabı “Under the Dome” geçen yıl kasım ayında piyasaya çıktı. Bu kitap 600 bin adet sattı.
Listenin onuncu sırasında ise “Harry Potter” serisiyle J.K. Rowling var. Harry Potter serisinin dünyanın ilk dolar milyarderi olmasını sağladığı J.K. Rowling’in, 1 Haziran 2009-1 Haziran 2010 dönemindeki kazancı 10 milyon dolar oldu. Mevcut kitapları halen ciddi miktarda kazanç sağlasa bile yeni Harry Potter kitabı olmaması ve ekonomik sorunlar yüzünden satışların azalması Rowling’in gelirini yavaşlattı. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

GÖZLEMEVİ

SONRAKİ HABER

Ebru tekneden çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa