26 Ağustos 2010 00:00

Barış grubu üyelerine tahliye yok

DEMOKRATİK Çözüm ve Barış Grubu üyesi 10 kişi hakkında Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2. duruşmasında da tahliye çıkmadı.

Paylaş

DEMOKRATİK Çözüm ve Barış Grubu üyesi 10 kişi hakkında Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2. duruşmasında da tahliye çıkmadı.
Barış grubu üyesi 10 kişi hakkında ‘Örgüt üyesi olmak’, ‘Örgüt propagandası yapmak’ ve ‘Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ suçlamalarıyla açılan davanın duruşması Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya, Ayşe Kara, Abdullah Yaman, Zehra Tunç, Caziye Kabul, Sosın Yaman ve Elif Uludağ ile Avukatları Av. Fethi Gümüş, Serdar Çelebi, Rehşan Bataray Saman, Erhan Ürküt, Gönül Erdem, Semire Nergiz ve Erdal Kuzu hazır bulunurken, diğer sanıklar katılmadı. Savunma yapan müdahil avukatları, tutuklu sanıkların tahliyesini talep etti. Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, tutuklu 7 kişinin tutukluluk halinin devamına, Mehmet Adanmış, Nizar Buldan ve Yusuf Şen’in yakalanma emrinin infazının beklenilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için duruşmayı 17 Ekime erteledi. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Hükümet oyalıyor sendikalar susuyor

SONRAKİ HABER

ÇIRAV DAĞI’NDA OPERASYON

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...