06 Eylül 2010 00:00

Sadece Ağustos ayında 34 kadın katledildi

Türkiye’de hemen her gün çeşitli nedenlere katledilen kadın sayısı her ay tırmanıyor.

Paylaş

Türkiye’de hemen her gün çeşitli nedenlere katledilen kadın sayısı her ay tırmanıyor. Ağustos ayı içerisinde eşi, sevgilisi ya da en yakınındaki erkek tarafından sudan bahanelerle 34 kadın katledildi.
Türkiye’de hemen her gün çeşitli nedenlerle işlenen kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddettin boyutu her geçen tırmanıyor.
ÜÇ KADINDAN BİRİ ŞİDDETE MARUZ KALIYOR
Her üç kadından biri cinsel şiddete maruz kaldığı günümüzde ise yaygın medya da bu taciz, tecavüz, şiddet ve katliam haberlerini sıradan vakalar olarak sayfalarına taşımaya devam ediyor. Artarak devam eden kadın katliamlarına karşı yetkililerin sessiz kalışı ve yasaların caydırıcı olmayışı her ay işlenen kadın katliamlarının sayısını artıyor. Sadece Ağustos ayı içerisinde kadın katliamlarına kurban giden kadın sayısı içinde bulunduğumuz vahim tabloyu bir kez daha gözler önüne serdi. Ağustos ayı içerisinde 34 kadın eşi, sevgilisi ya da etrafındaki yakın erkek tarafından katledildi.
CİNAYETLER
*Ümraniye’de Sebahattin Alkan, rüyasında soyundukları için önce eşi Ruzkat Alkan’ı (48) ardından da misafirliğe gelen iki aylık hamile kızı Sevgi Aslan’ı (22) uykuda elleriyle boğarak öldürdü.
*Tekirdağ’da annesi ile babasının boşanmasının ardından sıkıntılı günler geçiren üniversite öğrencisi Çisil Akyüz intihar etti. Erkek arkadaşı tarafından terk edilen Çisil, annesi ve ablasının evde olmadığı sırada oturdukları apartmanın çatısına çıkarak intihar etti. Çisil olay yerinde yaşamını yitirdi.
*Esenler’de 13 yaşındaki Hazal Esmeral adlı çocuk, evinde vurulmuş olarak bulundu. Aile fertlerinin yardımıyla Özel Esenler Ensar Hastanesi’ne kaldırılan Esmeral kurtarılamadı.
*Ankara Keçiören’de otel yöneticiliği yapan Ali Yaşar Civigl, yaklaşık 8 yıldır birlikte yaşadığı Makbule Seyfi ve kızı Sevda Gül Erkuş’u 64 kez bıçaklayarak öldürdü. Gerekçe yine aynı. Kendisini aldatmak.
*Eskişehir’de 30 yaşındaki Mehmet Baştürk’ün kendisinden boşanmak isteyen eşi 19 yaşındaki Mediha Baştürk’ü, kucağında çocuğuyla sığındığı komşusunda öldürdü. Olayda sağ kolundan bıçakla yaralanan 2 yaşındaki Selda Nur tedavi altına alındı.
Eskişehir’de yaşayan Nevin Öztürk geçen hafta Emek Mahallesi’nde boşanmak istediği için kocası tarafından 10 yerinden bıçaklanarak öldürüldü.
*Bodrum’da evindeki arızalı su tesisatını tamir ettirdiği tesisatçının H.K. (29) bıçaklı saldırısında 5 yerinden yaralanan Avukat Tansel Araz (60) hastanede yaşamını yitirdi.
*Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde, 85 yaşındaki kayınpeder Abdullah B., 50 yaşındaki emekli hemşire gelinini Perihan B.’yi 30 bıçak darbesiyle öldürdü.
*Aydın Didim Merkez Altınkum Mahallesi 32. sokakta sabah evden çıkarak işe gitmekte olan Tülin Kök (42) kendisini takip eden Ali Rıza Ş. isimli şahsın bıçaklı saldırısına uğradı. Sokak ortasında gerçekleşen olayda vücuduna çok sayıda bıçak darbesi alan Tülin Kök olay yerinde hayatını kaybetti.
*Üsküdar’da Belma Güde İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Hilal Ü. SBS’den 270 puan aldığını öğrenince boynuna bağladığı tülbentle kendini pencere korkuluğuna astı. Hilal Ü., olay yerinde yaşamını yitirdi.
*Kayseri’de kendisinden 13 yaş küçük kocasından resmi nikah konusunda aldığı olumsuz cevaba sinirlenen 45 yaşındaki kadın, tabancayı ateşleyerek canına kıydı.
*Antep’te düğünde damat Turgay A’nın havaya ateş açması sonucu iki kadın yaşamını kaybetti.
*Ankara Sincan’da Oğuzhan Ö.(29) ile Mehmet Y.(35) isimli iki kapıcı kredi borcunu ödeyebilmek için çalıştıkları binada oturan 57 yaşındaki Günay Eldemir’i gasp ettiler. Evde tek başına olmasını fırsat bilen Oğuzhan ve Mehmet, Eldemir’in takılarını istediler. Takıları vermek istemeyen Eldemir 41 yerinden bıçaklanarak öldürüldü.
*İhbar üzerine Kasımpaşa Tabakhane Caddesi 39 numarada bulunan binadaki daireye gelen polis ekipleri, Moldova uyruklu İlona Tcaciuc’un (37) cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemede kadının eşarpla boğulduğu, başına sert bir cisimle vurulduğu ve başının arka kısmından defalarca bıçaklandığı belirlendi.
*Beyoğlu’nda, 61 yaşındaki Neşide Dırmıkçı, evinde elektrikli testere ile parçalanarak öldürülmüş halde bulundu. Cinayeti işlediği gerekçesiyle gözaltına alınan Dırmıkçı’nın birlikte yaşadığı kişi ifadesinde, “Öldürdüm ama pişman değilim” dedi
*Mersin’de ise bir kişi, boşanmak isteyen eşini 10. kattan aşağı atarak öldürdü.
iŞ. T., Van’da 2 aylık hamile olduğu ortaya çıkan eski eşini silahla öldürdükten sonra teslim oldu. (DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Bebekleriyle yollara düşmüşler

SONRAKİ HABER

SEVDA KARACA : Kadınların sözünü kesmedik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...