06 Eylül 2010 00:00

Adliye girişinde polisten dayak

Trafik kazasında kardeşini kaybeden Emrah Uğurlu kazayla ilgili polisin tuttuğu raporu almak için gittiği Gebze Adliyesi’nde dayak yedi.

Paylaş

Trafik kazasında kardeşini kaybeden Emrah Uğurlu kazayla ilgili polisin tuttuğu raporu almak için gittiği Gebze Adliyesi’nde dayak yedi.
Gebze’de bulunan Kirazpınar Mahallesi’nin yanından geçen yolda basketbol eğitimi için okula giden Zeynep Uğurlu aşırı hız yapan aracın altında kalarak can veriyor. Kaza anında tesadüfen oradan geçen abisi Emrah kardeşinin ölümü ile yüz yüze geliyor. Askerlikten hasta olduğu için hava değişimine gelmiş olan Emrah Uğurlu kardeşinin defin işlemleri yapıldıktan sonra polislerin tuttuğu raporu Gebze Adliyesinden alıp avukata vermek üzere Adliyeye geliyor. Adliye girişinde cihazdan geçerken, cihaz sinyal verince polis “üzerinde ne var” diye sorunca Emrah Uğurlu “Üzerimde bir şey yok, bir tek kemerim var” diyerek polise kemeri gösteriyor. Bunun üzerine polis Uğurlu’ya “sen sapık mısın, artist misin” diyerek yanında bulunan polislerle beraber saldırıya geçiyorlar. Adliye içinde polisler tarafından yerlerde sürüklenen Uğurlu daha sonra da kelepçelenip çevik kuvvet aracına götürülüyor ve aracın içinde yarım saat boyunca dayak atılıyor. Daha sonra Uğurlu’nun asker olduğunu öğrenen polis “bize neden asker olduğunu söylemedin” diyor. Daha sonra Emniyet Amiri Uğurluy’ya “Bu olayı büyütmeyelim, polisin imajı kamuoyuna kötü yansımasın, davacı olma” şeklinde telkinde bulunuyor.
Emrah Uğurlu daha sonra hastaneye giderek rapor alıyor. Muayene sonucunda burnunda kırık tespit edilirken, suratında şişlikler oluşuyor.
Bu olup bitenler karşısında isyan eden Emrah Uğurlu daha kız kardeşinin ölümünün şokunu üzerinden atamadan bu olayı yaşadığını belirterek “12 yaşında yolda kardeşim öldürüldü, kardeşime vuran araç kardeşimi orada bırakıp kaçtı. Bu acı bana yetmiyormuş gibi polisin şiddeti ve baskısı beni şok etti. Davcıyım. Kürt olduğumuz için mi bunlar bize reva görülüyor” şeklinde konuştu. (KOCAELİ/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye Akkuyu’da yediği kazığın farkında mı?’

SONRAKİ HABER

Kadınlardan demokrasi ve eşitlik yalanına ‘Hayır’!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...