08 Eylül 2010 00:00

6-7 Eylül yöntemleri hâlâ kullanılıyor

İNSAN Hakları Derneği ile Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu üyeleri, 6-7 Eylül saldırılarının 55. yıl dönümünde yürüyüş yaptılar.

Paylaş

İNSAN Hakları Derneği ile Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu üyeleri, 6-7 Eylül saldırılarının 55. yıl dönümünde yürüyüş yaptılar.
Taksim Tramvay Durağı’nda toplanan ve “6-7 Eylül 1955 Bir Daha Asla” yazılı pankart açan kitle, Türkçe ve Rumca olarak “Bir daha asla” sloganı atarak Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Galatasaray Meydanı’nda yapılan açıklamada ise, “55 yıl önce ellerinde Türk bayrakları, kamyonlarla taşınan gruplar başta Rumlar olmak üzere İstanbul’da gayrimüslimlerin ev ve işyerlerine saldırdı. Müdahale edilmeyen saldırılar 2 gün boyunca sürdü. Yakma, yıkma, yağma, tecavüz, linç Yeşilköy’den Nişantaşı’na, Aksaray’dan Edirnekapı’ya 40 kilometrekare alana yayıldı. Öldürülenlerin sayısı kayıtlara geçtiği kadarıyla 37’iydi. Tecavüz vakasının gerçek sayısı ise 400 civarıydı. Toplam 5 bin 318 mekan yakıldı, yıkıldı, yağmalandı” denildi.
Olayların Özel Harp örgütlenmesi olduğunun itiraf edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, “Özel Harp Dairesi geleneği de, kirli operasyonlar da, özel savaş yöntemleri de devam ediyor. Potansiyel linççi geniş kalabalıklar yaratılıyor” denildi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Adana’da öğretmenler fişleniyor

SONRAKİ HABER

Sınav skandalı derinleşiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...