08 Eylül 2010 00:00

Adana’da öğretmenler fişleniyor

ADANA valiliği referandumda sandıklarda görev yapacak öğretmenlerin sendika bilgilerini isteyerek öğretmenler üzerinde baskı kurmaya çalışıyor.

Paylaş

ADANA valiliği referandumda sandıklarda görev yapacak öğretmenlerin sendika bilgilerini isteyerek öğretmenler üzerinde baskı kurmaya çalışıyor. Seyhan Kaymakamlığı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazıda sandıklarda görev yapacak öğretmenlerin sendika bilgilerini istedi. Diğer ilçelerde ise aynı bilgilerin telefon yolu ile istendiği öğrenildi.
Konu ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü arayarak bilgi alan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, bilgilerin bizzat vali tarafından istendiğini öğrendiklerini dile getirdi. Vali ile yaptıkları görüşmede Adana Valisi İlhan Atış’ın bilgileri kendinin istediğini kabul ettiğini ifade eden Boğa, bilgilerin istenme nedeninin öğretmenler üzerinde baskı kurmak olduğunu belirti.
BİLGİLER DERHAL İMHA EDİLSİN
Valiliğin fişleme girişimine karşı Eğitim Sen Adana Şube binasında bir basın toplantısı yapıldı. KESK, DİSK ve EMEP’in destek verdiği basın toplantısında konuşan Şube Başkanı Güven Boğa, Seyhan Kaymakamlığı Milli Eğitim Müdürlüğü imzası ile 3 Eylül’de okullara gönderilen bir yazı ile öğretmenlerin bilgilerinin istendiğini belirtti. 6 Eylül günü gönderilen ikinci bir yazı ile öğretmenlerin sendika bilgilerinin de istendiğini ifade eden Boğa, bu durumun kendilerini ve öğretmenleri endişelendirdiğini vurguladı. Uygulamanın öğretmenleri fişlemeye yönelik olduğunu söyleyen Boğa, öğretmenlerin görevlerini yerine getirirken sendikal kimliklerinin ikinci planda kaldığını belirtti. Sandık kurullarında görev yapacak öğretmenlerin sendikal bilgilerinin istenmesinin etik olmadığının altını çizen Boğa, bu bilgilerin daha sonra nasıl ve ne şekilde kullanılacağının bilinmediğini ifade etti. Uygulamaya son verilmesi gerektiğini dile getiren Boğa, şimdiye kadar alınan bilgilerin ise derhal imha edilmesi gerektiğini vurguladı.
SORU ÖNERGESİ VERİLDİ
CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın cevaplaması istemi ile TBMM Başkanlığına konuyla ilgili bir soru önergesi verdi. Güvel, soru önergesinde toplanan bilgilerin ne amaçla ve neden toplandığını, uygulama ile öğretmenler üzerinde baskı ve korku etkisi yaratma çabasının nedenini sordu. (Adana/EVRENSEL)
Cumali Akkaş
ÖNCEKİ HABER

Minikler bayramın ardından okulla tanışacak

SONRAKİ HABER

6-7 Eylül yöntemleri hâlâ kullanılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...