09 Eylül 2010 00:00

‘Batı Nil’ virüsü 3 can aldı

REFİK Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Mustafa Ertekin, 5 ilde 7 vakada “Batı Nil” virüsünün tespit edildiğini belirterek, bu hastalardan 3’ünün hayatını kaybettiğini açıkladı.

Paylaş

REFİK Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Mustafa Ertekin, 5 ilde 7 vakada “Batı Nil” virüsünün tespit edildiğini belirterek, bu hastalardan 3’ünün hayatını kaybettiğini açıkladı.
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, Türkiye’de “Batı Nil” virüsüne ilişkin çalışmalarının sonuçlarını açıklamak amacıyla basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Mustafa Ertek bugüne kadar 5 ilden 7 vakaya “Batı Nil Ateşi” tanısı konulduğunu ve bu hastalardan 3’ünün hayatını kaybettiğini kaydetti. Ertek, 2 hastanın ise tedavilerinin devam ettiğini belirterek, bir salgın durumunun söz konusu olmadığını vurguladı.
VİRÜSTEN NASIL KORUNULUR
Virüsünden korunmak için özelikle hasta veya ölmekte olan kuşlara dikkat edilmesi gerekirken, sivrisineklerin hakim olduğu saatlerde, özellikle gün ağarırken, akşam karanlığında ve akşamın erken saatlerinde dış mekan faaliyetlerinden kaçınılması gerekiyor. Sivrisineklerin bulunduğu alanlarda uzun kollu gömlek ve pantolon giyilmesi tavsiye edilirken, doktorlar tarafından cilt üzerine ve giysilere yoğunluğu yüzde 10 ila yüzde 30 arasında değişen sivrisinek kovucu ilaç sürülmesi öneriliyor. Virüs, Yaşlılar, çocuklar, hamileler ve AIDS hastaları gibi bağışıklık sistemi zayıf olan insanlarda, beyin iltihaplanmasına ya da beyni ve omuriliği çevreleyen zarlarda iltihaplanmaya yol açabiliyor. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

‘Mamak Cezaevi hala katliamlarla hatırlanıyor’

SONRAKİ HABER

Bayrama açlık grevleri ve hak ihlalleri ile giriyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...