11 Eylül 2010 00:00

Bu pakete ‘hayır’ demeliyiz

‘12 EYLÜL Anayasası’na da, AKP Anayasası’na da hayır’ diyen EMEP, ÖDP, TKP Kadıköy ilçe örgütleri ve KESK şubeler platformunun gerçekleştirdiği panelde ‘değişiklik paketi’ masaya yatırıldı

Paylaş

‘12 EYLÜL Anayasası’na da, AKP Anayasası’na da hayır’ diyen EMEP, ÖDP, TKP Kadıköy ilçe örgütleri ve KESK şubeler platformunun gerçekleştirdiği panelde ‘değişiklik paketi’ masaya yatırıldı. Panele, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Yard. Doç. Dr. Aziz Çelik ve Dr. Atilla Özsever konuşmacı olarak katıldılar.
İlginin yoğun olduğu panelde, ilk sözü alan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, anayasa değişikliğinin nasıl yapılması gerektiğini hukuksal açıdan ele aldı. Hükümetin 12 Eylül Anayasasını değiştireceği üzerinden propaganda yaparken 1980 ve 2010 yılları arasında ki koşul farklılıklarını göz önüne almadığını belirten Kaboğlu, yeni düzenlenen anayasa paketinin hak ve özgürlükleri genişleten bir anayasa olmadığını vurguladı. Anayasa maddelerinde ki hak ihlallerini tek tek ele alan Kaboğlu, halkın referandumda ‘hayır’ demesi gerektiğini dile getirdi.
Ardından söz alan Dr. Atilla Özsever, 24 Ocak kararları ve darbe dönemini değerlendirdi. Darbenin 24 Ocak kararlarını hayata geçirmek için yapıldığını, darbecilerden alıntılar yaparak belirten Özsever, “Hükümetin eğer 12 Eylülle hesaplaşmak gibi bir derdi varsa sermayeyle hesaplaşmalı” dedi. 12 Eylülde hayır oylarının daha fazla çıkacağına inandığını dile getirerek söze başlayan Yrd. Doç Dr. Aziz Çelik ise yapılmak istenen değişiklik ile sendikalar ve emek hareketinin zayıflatılmak istendiğini dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İşte ‘AKP’nin demokrasisi!

SONRAKİ HABER

EDP’de ‘evet’ istifası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...