11 Eylül 2010 00:00

Irkçı Sarrazin istifa etti

ALMANYA Kendini Yok Ediyor adlı kitabındaki Müslümanlara yönelttiği eleştirileriyle...

Paylaş

ALMANYA Kendini Yok Ediyor adlı kitabındaki Müslümanlara yönelttiği eleştirileriyle gündeme gelen ve toplumun geniş kesimlerinin sert eleştirilerine hedef olan Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Sarrazin istifa etti. Almanya Merkez Bankasından yapılan açıklamada, kitabındaki ırkçı dil dolayısıyla polemik yaratan Sosyal Demokrat Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Sarrazin’in istifa ettiği belirtildi.
Türkleri ve Müslümanları hedef alan açıklamaları ve piyasaya yeni çıkan kitabıyla Almanya’nın gündeminde ilk sıraya oturan Sarrazin günlerdir eleştirilerin hedefinde bulunuyor. Arapların hızlı çoğaldığını söyleyen Sarrazin, “Bu halk grubu, zaman içinde toplumda bir dengesizlik yaratıyor. Aptallar fazlalaşıyor” demişti.
Türk göçmenlerin çoğunun diploma almadan okuldan ayrıldığını ve çok azının üniversite olgunluğu belgesini aldığını söyleyen Sarrazin, Türklerin yüzde 90’ının Türkler ile evlendiğini, bunun da uyum karşıtı olduğunu savunmuştu. Sarrazin’in açıklamaları başta Almanya Başbakanı Angela Merkel de dahil, Almanyalı politikacıların da tepkisini çekmişti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

12 Eylül hesaplaşması ve demokrasi meselesi

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRLÜK YOLU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...