14 Eylül 2010 00:00

Çobanın vurulması protesto edildi

DERSİM’de İnsan Hakları Derneği (İHD) temsilcileri, 25 yaşındaki Pir Ali Ökdemir adlı çobanın asker kurşunuyla yaralanmasına yaptıkları basın açıklamasıyla kınadılar

Paylaş

DERSİM’de İnsan Hakları Derneği (İHD) temsilcileri, 25 yaşındaki Pir Ali Ökdemir adlı çobanın asker kurşunuyla yaralanmasına yaptıkları basın açıklamasıyla kınadılar.
Sanat Sokağı’nda bir araya gelen İHD temsilcilerine Dersim Milletvekili Şeraffettin Halis, Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, Darıkent Belediye Başkanı Hüseyin Elitaş, Emek Partisi GYK üyesi Mustafa Taşkale, EMEP il başkanı Hüseyin Tunç ve çok sayıda Dersimli katıldı.
Açıklamayı okuyan İHD Dersim temsilcisi Av. Barış Yıldırım, bu tip olayların ve kentte süren orman yangınlarının kimler tarafından çıkarıldığını bilerek hiçbir işlem yapılmayan bir ülkede demokratik hukuk devletinden söz edilemeyeceğini söyledi.
2007 yılından bu yana, Hozat ilçesinde aynı gerekçelerle ateş edilerek Bülent Karataş isimli vatandaşın ölümüne, Rıza Çiçek adlı vatandaşın da ağır yaralanmasına, Mazgirt ilçesinde Hıdır Paydaş ,Ovacık ilçesinde de Fikri Karataş adlı vatandaşın helikopterler tarafından ateş altına alınarak ağır yaralanmasına neden olduklarını dile getiren Yıldırım, “Bu konuda soruşturmaları olayın tarafı Jandarma tarafından yapıldığı ve Etkili soruşturma yapılmadığı için benzer olaylar sürdü. Ayrıca bu tip davaların hepsinin sonucunda takipsizlik kararı verildi” dedi. Etkili soruşturma talep eden Yıldırım, “Bu olayların failleri yakalanıp etkili bir şekilde cezalandırılmazsa olaylar farklı şekilde yine gündeme gelecektir.”dedi.
Yıldırım, Tunceli Valisi’ni de göreve davet etti.
HEDEF ALARAK ATEŞ AÇILDI
Öte yandan askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan Pir Ali Ökdemir, evinin damındayken askerlerin bilinçli şekilde kendisini hedef alarak ateş açtığını belirtti. Ökdemir, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Kendi üniversitelerinde mağdur oldular

SONRAKİ HABER

BAŞYAZI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...