15 Eylül 2010 00:00

TKP: Sağ AKP’de birleşti

REFERANDUM sonuçlarını yaptığı yazılı açıklamayla değerlendiren Türkiye Komünist Partisi(TKP) Siyasi Bürosu “Sağ AKP’de birleşti” dedi.

Paylaş

REFERANDUM sonuçlarını yaptığı yazılı açıklamayla değerlendiren Türkiye Komünist Partisi(TKP) Siyasi Bürosu “Sağ AKP’de birleşti” dedi.
“Seçim hilelerini, propaganda döneminde başlayan seçim suçlarını bir kenara koyarsak, referandum sonuçları iki şeyi göstermektedir: Bir, AKP sağı kendi çevresinde birleştirmiştir, sağ AKP’de tekleşmektedir. İki, Türkiye’nin son 30 yılına damga vurmuş olan sağcılaşma karşısında anlamlı bir direnç oluşmaktadır” denilen açıklamada, “Türkiye’nin geleceği bu direncin sosyalizme örgütlenmesine bağlıdır” ifadelerine yer verildi.
TKP açıklamasında şöyle denildi; “ABD’nin referandum öncesi tavrı, AKP’yi arkalayan, ama ondan kendini ispatlamasını bekleyen bir tavır olmuştur. AKP yönetimini zaman zaman çok geren bu durum, ABD’nin tercihlerini gözden geçirmesinden çok, bir sağlama yapma ihtiyacı duymasından kaynaklanmıştır. Referandum sonuçları, AKP’nin “testten geçmesi” anlamına gelmiştir. Bu sonuçların AKP’nin daha Amerikancı, ABD’nin daha AKP’ci olmasını sağlayacağını öngörmek zor değildir.” “AKP, bu sonuçlardan cesaret alarak hız kazanacak ve bu sonuçlar içinde gördüğü riskler karşısında saldırganlaşacaktır” denilen açıklamada, “Kürt illerinde alınan sonuçları “Kürt sorununda çözüm sürecine güç kazandıracak bir gelişme” olarak değerlendirmek de yanlıştır. Bu sonuçlarla birlikte kesinleşen, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin daha Amerikancı ve daha gerici bir şekle sokulması sürecinde Kürt sorununu bir araç olarak kullanılmaya devam edeceğidir” denildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Başbakan hakkında fezleke istemi

SONRAKİ HABER

Aleviler tahammül edemedi EDP etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...