16 Eylül 2010 00:00

Halkevleri binasından çıkarılmak isteniyor!

HALKEVLERİ İzmit Şubesi Belediye İşhanı’ndaki yerinden İzmit Belediyesi tarafından çıkarılmak istenmesini protesto etti.

Paylaş

HALKEVLERİ İzmit Şubesi Belediye İşhanı’ndaki yerinden İzmit Belediyesi tarafından çıkarılmak istenmesini protesto etti.
Halkevleri İzmit Şubesi, Belediyenin çıkartma istemine karşı İzmit Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Şube Başkanı Galip Dönmez “yoksul halkın ‘halkın hakları’ mücadelesini sürdüren Halkevleri sömürücü sınıfların bugünkü temsilcisi AKP iktidarını baskılarıyla karşılaşmaktadır. AKP’li belediyecilik anlayışı, Halkevlerinin Belediye İşhanı yönetimine olan borçları nedeniyle Halkevleriyle yapılan sözleşmeyi 10.04.2008 tarihinde fesih etmiştir” diye konuştu.
Dönmez sözlerini şöyle sürdürdü: “Halkevlerin öz malı olan bu binaları 10 gün içinde boşaltmasını istemektedir. Bu sorun hukuksal değildir asla. Hukuksal boşluklar bahane edilerek yapılan siyasi bir yaptırımdır. Halkevleri bu saldırılara karşı sonuna kadar direnecektir.” Yapılan basın açıklamasına CHP’li belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve dernekler de destek verdi.
(Kocaeli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İzmir’de ‘karakolda intihar’ iddiası

SONRAKİ HABER

KESK’li kadınlardan İranlı Aştiyani’ye destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa