17 Eylül 2010 00:00

Anadilde eğitim ülkeyi böldürmez

TZPKURDİ’nin, 20 ile 25 Eylül arası “Anadilde eğitim istiyoruz” sloganıyla başlatacağı okulları boykot kampanyasına İstanbul’da birçok kitle örgütünün katılımıyla başlayacak.

Paylaş

TZPKURDİ’nin, 20 ile 25 Eylül arası “Anadilde eğitim istiyoruz” sloganıyla başlatacağı okulları boykot kampanyasına İstanbul’da birçok kitle örgütünün katılımıyla başlayacak.
İstanbul Kürt Enstitüsünün de bulunduğu çok sayıda kitle örgütü destek verecek ve yürütücülüğünü üstlenecek. Kampanya bugün İHD İstanbul Şubesinde TZP-Kurdi’nin basın toplantısı ile başlayacak. Yarın ise 44 kitle örgütü ve siyasi partinin bir araya gelmesiyle oluşturulan Barış İçin Demokratik Çözüm Platformu ve Barış Anneleri İnisiyatifi, okulları boykot kampanyasına destek için ortak bir açıklama yapacak. 19 Eylülde de destek olan kurumlar TZP-Kurdi ile birlikte Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelerek Taksim’e yürüyecek. Ardından ilçelere yayılacak olan kampanya kapsamında 23 Eylülde Bağcılar, Sultanbeyli ve Sultangazi ilçelerinde eş zamanlı kitlesel basın açıklamaları gerçekleştirilecek. Kampanyanın finali de Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) tarafından İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü ana kapısı önünde basın açıklaması yaparak, temsili Kürtçe ders verecek.
EGEMEN BİR KORKU
Kampanyaya destek veren Kürt Enstitüsü Başkanı Sami Tan, herkesi özellikle Kürt gençlerini kampanyaya destek vermeye ve sahiplenmeye çağırdı. Tan, Kürt dilinin yaşatılması ve geliştirilmesi için Kürtçe eğitimi zorunlu kullanmak gerektiğini söyledi. ‘Kürtçe eğitim ülkeyi böler’ diyen kesimlere de sert tepki gösteren Tan, “Kürtçenin eğitim dili olması bu ülkeyi bölmekten çok birleştirir. Bu sadece egemenler tarafından yaratılan bir korkudur. Açık bir ikiyüzlülük yapılıyor” dedi. Anadilde eğitimin şart olduğuna dikkat çeken Tan, bunun sadece Kürtler için değil bütün diller için geçerli olduğunu söyledi. .
Diğer yandan BDP Batman İl Örgütü, 12 Eylülde yapılan anayasa referandumunda çıkan sonucu, Belediye Konferans Salonu’nda düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi. BDP Batman İl Eş Başkanı Şehmus Aslan, TZPKurdi tarafından 19 Eylülde başlayacak olan okulları boykot etkinliklerine destek vereceklerini belirti. Aslan, , bunun için etkinliğin başlangıcı olarak 19 Eylülde yapılacak olan kitlesel yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Silvan’da 10 ayda 5 kadın intihar etti

SONRAKİ HABER

Yüzbaşıya orman satma cezası verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...