21 Eylül 2010 00:00

MUSTAFA TÜRKELTEKEL SÜRECİNİ ANLATTI

Toplantıda söz alan Tekgıda İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Türkiye’de son 25 yılda yaşanan özelleştirmelerden dolayı yüz binlerce insanın işsiz kaldığını söyledi

Paylaş

Toplantıda söz alan Tekgıda İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Türkiye’de son 25 yılda yaşanan özelleştirmelerden dolayı yüz binlerce insanın işsiz kaldığını söyledi. “Özelleştirmeler sürecinde özelleştirmeyle karşı karşıya olanlar yalnız kaldı, yalnız bırakıldı” diyen Türkel, “Bizde sendikal hareket içinde sadece uzlaşmacı, diyalogcu ve bürokrat değil teslimiyetçi sendikal anlayış çoğunlukta. 4-c hükümetler tarafından uygulandı, özelleştirme sonrasında insanlar işsiz kaldı. Sendikaların örgütlülük düzeyi yüzde 10 dolayındadır. AKP hükümeti son yıllarda tüm hakları geri almaya başladı ve saldırılar yoğun olarak devam ediyor. İşte bütün bu olumsuzluklar ve saldırılar devam ederken binlerce TEKEL işçisiyle AKP hükümetin kapısına dayandık. İşçi sınıfının inkar ve küçümsenmesi karşısında TEKEL işçileri sınıfın mücadele geleneğini ve işçi sınıfının durumunu yeniden ortaya koydu. Bu mücadele Türkiye işçi sınıfı ve emekçiler için yeni bir başlangıç oldu. TEKEL eylemi tüm ezilen ve sömürülenlerin ortak sesi ve yüreği oldu. TEKEL eylemi başta DİSK, KESK olmak üzere, odalardan, kitle örgütlerinden, derneklerden ve emekten yana siyasal oluşumlardan destek aldı. Uluslararası dayanışma hiç olmadığı kadar fazla oldu ve 130 ülkeden dayanışma gördük. Uluslararası destek AKP hükümeti üzerinde önemli bir baskı unsuru oldu, bunu gördük ve yaşadık. Aynı zamanda TEKEL işçileri üzerinde ciddi bir etki yarattı ve onların uluslararası dayanışmadan dolayı bilinçleri artı” dedi.
Mücadeleden yana sendikalarla İstanbul merkezli bir sendikal birlik oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Türkel, sözlerine “Mevcut sendikal anlayışın dışına çıkmak, dayanışma içinde olmak ve daha ileri mücadeleleri örgütlemek için çalışıyoruz. Hem ülkemiz içinde, hem uluslararası dayanışma ve mücadelenin yollarını bulmalıyız ve açmalıyız. İstanbul’da yapacağımız toplantıya sizleri davet edeceğiz ve bunları orada birlikte tartışacağız” diyerek son verdi.
ÖNCEKİ HABER

Kolombiya’da 22 FARC gerillası öldürüldü

SONRAKİ HABER

Mücadeleci sendikacılar Atina’da biraraya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...