21 Eylül 2010 00:00

Elbistanlı besiciler organize sanayiye ilgisiz

ELBİSTAN ve Sanayi İş Adamları (ELSİAD) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emin Polat, Elbistanlı besicilerin bir süre önce gündeme gelen Besi Organize Sanayi Bölgesi kurulması çabalarına destek vermediğini söyledi.

Paylaş

ELBİSTAN ve Sanayi İş Adamları (ELSİAD) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emin Polat, Elbistanlı besicilerin bir süre önce gündeme gelen Besi Organize Sanayi Bölgesi kurulması çabalarına destek vermediğini söyledi.
ELSİAD Başkanı Polat, dernek olarak yaptıkları 3 ayrı tarım çalıştayında besicilerin bir araya gelerek proje ortaklığı yapmayı kabul etmediklerini belirtti.
Elbistan bölgesinde 30 bin dolayında büyükbaş hayvanın varlığı olduğunu kaydeden Polat, kendilerinin de bu büyük potansiyelin değerlendirilmesi gerektiği gerçeğinden hareketle Besi Organize Sanayi Bölgesi kurulmasını yetkililerden talep ettiklerini dile getirdi.
Taleplerine olumlu cevap gelmediğinden yakınan Polat, bunun üzerine Van’da olduğu gibi besicilerin birlikte olabileceği bir proje yapmak istediklerini anlattı.
Polat, konuyla ilgili 3 defa tarım çalıştayı yaptıklarını ve resmi işlemleri takip etme görevini üstlendiklerini ancak buna rağmen özel teşebbüslerin bir araya gelmek istemediğini vurguladı.
Başkan Polat, “Van’da bunun örneği var. Besiciler ortak hareket ediyorlar. Kooperatif kurmuşlar. Teşviklerden yararlanıyorlar, kredilerden yararlanıyorlar. Biz Türkiye’nin et konusunda önemli bir potansiyeliyiz ama bu potansiyeli değerlendiremiyoruz. Tekil çalışmalarla bir yere varmak modern dünyada oldukça zor. Ya ekonomik olarak çok güçlü olacaksınız başka alanlarda da faaliyet göstereceksiniz ya da bürokrasiyi çok iyi bileceksiniz. Elbistan’da besicilerimiz bir araya gelmeyi istemediler. Tekil teşebbüslerde nereye kadar gider onu zaman gösterecek.” şeklinde konuştu. (KAHRAMANMARAŞ)
ÖNCEKİ HABER

Kapıdan alınan ürünler 7 gün içinde iade edilebilir

SONRAKİ HABER

Üç otoyol daha ‘nakit’siz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...