21 Eylül 2010 00:00

Apê Musa karanfillerle anıldı

DİYARBAKIR’ın Seyrantepe Mahallesi’nde 18 yıl önce öldürülen Kürt Gazeteci-Yazar Musa Anter, vurulduğu yerde karanfillerle anıldı. Anmaya katılanlar katillerin cezalandırılmasını istedi.

Paylaş

DİYARBAKIR’ın Seyrantepe Mahallesi’nde 18 yıl önce öldürülen Kürt Gazeteci-Yazar Musa Anter, vurulduğu yerde karanfillerle anıldı. Anmaya katılanlar katillerin cezalandırılmasını istedi.
Diyarbakır’ın Seyrantepe Mahallesi Dicle Üniversitesi yolunda 18 yıl önce öldürülen ve Kürt bilgini olarak bilinen Gazeteci-Yazar Musa Anter, sevenleri tarafından vurulduğu sokakta anıldı. Anmaya BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, Anter’in oğlu Dicle Anter, Azadiya Welat, Günlük gazeteleri, Gün TV, Dicle Haber Ajansı çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Musa Anter anıtından Anter’in vurulduğu yere kadar sessizce yürüyen vatandaşlar, 1990’lı yıllarda faili meçhul cinayetlere kurban giden Kürt gazetecilerin fotoğraflarını taşıdı. Anter’in vurulduğu yer karanfillerle donatıldı. Azadiya Welat Gazetesi yetkililerinden M. Emin Yıldırım Anter’in katillerinin bilindiği halde gizlendiğini belirterek, Anter davasında şimdiye kadar iğne ucu kadar bir gelişmenin olmadığını söyledi. Anter’in Kürt gazeteciliğinde bir çınar olduğunu kaydeden Yıldırım, Kürt çocuklarının Apê Musa’nın en büyük hayallerinden biri olan “Kürtçe eğitime” kavuşmak için, okulları boykot ettiğini dile getirerek, “Müjdeler olsun Apê Musa, çocukların yolunda ilerliyor. ” ifadelerini kullandı.
BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak ise Anter’in “Kımıl” kitabına atıfta bulunarak, “Kürtler bu topraklardaki tüm kımılları kovana kadar, bu mücadeleyi sürdürecek, yarattığın değerlere sahip çıkacak” dedi. “Apê Musa’nın çocukları, küçük generalleri, siyasetçileri her geçen gün artarak mücadeleyi büyütüyor” diyen Kışanak, şöyle konuştu: “Acımız büyük, üzüntümüz büyük ama onurumuz da büyük. Sen rahat uyu Apê Musa. Mirasın çok büyük. Bu büyük miras mutlaka Kürt halkını özgürleştirecek.” Kışanak, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dan Anter’i öldüren katillerin bulunup, cezalandırılmasını istedi.
(Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Termik santral tehlikesi devam ediyor

SONRAKİ HABER

Köprüler’de bu defa “Beyaz Perde” var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...