23 Eylül 2010 00:00

Öğrenci var, kitap var ama okul yok

İSTANBUL Şirinevler’de tadilatı bitmediği için öğrencilerini Siyavuşpaşa İlköğretim Okuluna göndermek zorunda kalan Şirinevler İ.Ö.O’nun öğrenci ve velileri, içinde bulundukları durumu eğitimde facia olarak özetlediler.

Paylaş

İSTANBUL Şirinevler’de tadilatı bitmediği için öğrencilerini Siyavuşpaşa İlköğretim Okuluna göndermek zorunda kalan Şirinevler İ.Ö.O’nun öğrenci ve velileri, içinde bulundukları durumu eğitimde facia olarak özetlediler. Tadilatı süren okul önünde öğrenciler için verilen ücretsiz ders kitabı sırasında bekleyen öğrenciler ve velileri “Bu durum daha ne kadar sürer bilmiyoruz beklemekten başka çaremiz yok” dediler. Velilerin okul inşaatının uzun sürmesini okul yönetimi ve kaymakamlığın vurdumduymazlığından kaynaklandığını söylemesini, okul inşaatında çalışan işçiler de doğruladı. Malzeme sıkıntısı ve ücretlerinin ödenmemesinden şikayet eden işçiler, “Okulun çok daha erken bir zamanda bitmesi lazımdı. Bizlerde veliler gibi mağdur durumdayız halen içeride alacağımız var bazılarımızın 1 ay bazılarımızın da 2 ay kadar, aslında daha fazlaydı ama iş bu noktaya gelince birazını vermek zorunda kaldılar” dediler.
ÖDENEK YOKMUŞ
Öğrenci velisi Fatma Yılmaz “Çocuklar okula başlayamıyor. Yarısı Siyavuşpaşa İ.Ö.O’da yarısı Bülent Ecevit İ.Ö.O’nda. Kaymakamlığa gittik net bir şey söylemediler. Sadece ayın 1’inde bitecek diyerek söz verdiler. 10 gün içinde nasıl bitecek biz merak ediyoruz” dedi. Çocuklarının perişan olduğunu söyleyen Yılmaz, “Bu yapılanlar rezilliktir. ‘Ödenek yok, para yok’ diyorlar. Devlet okulu burası nasıl ödenek olmaz anlamış değilim” diye konuştu.
ÇOCUKLARIN OKUMASI İÇİN BOYUN EĞİYORUZ
Anaokulu öğrenci velisi Duygu Acar “Kayıt yaparken 350 TL. 85 TL Haziran 85 TL Eylül ayında olmak üzere 170 TL aldılar. 180 TL temel kırtasiye malzemesi için alındı. Bizlere sadece dergi paraları içinde değil dediler. Şu an bizden tekrar kırtasiye parası istiyorlar sanırım 100 TL” diyen Acar, “4 aydır bu paramızı işletiyorlar. Biz bu parayı vermek istemiyoruz ama mecbur kalıyoruz. Bütün okullar aynı. Çocuğumuzun okula gitmesi için bunlara boyun eğmek zorunda kalıyoruz” diyerek yaşadıklarını anlattı.
OKUL YENİ BAĞIŞ YAPIN
Şirinevler İ.Ö.O öğrenci velisi Serpil Zeylan bağış paralarından bıktığını belirterek şunları söyledi: “Geçen yıl böyle bir uygulama olmamıştı. Kırtasiye masraflarını kendimiz yapıyorduk. ‘Bu yıl bize vereceksiniz biz yapacağız’ dediler. ‘Okulumuz yeni olduğu için bağış yapmak durumundasınız’ dediler.”
ÇOCUKLAR EĞİTİM ALAMIYOR
Şirinevler İ.Ö.O öğrenci velisi Sevim Yılmaz “Geçen yıl servisten dolayı öğrencilerimiz 10 gün okula gidememişti şimdi de eğitim göremiyorlar. Bir an önce okulumuzun açılması ve çocuklarımızın eğitim görmesini istiyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

İŞÇİLER DE MAĞDUR OLDUKLARINI SÖYLÜYOR
İnşaat işçisi Mahmut Ülkü “Durum tamamen müteahhitle ilgili. İşçiler de mağdur” dedi.
İnşaat işçisi Gündüz Çelebi de sorunun taşerondan kaynaklandığını belirtti. “4 tane taşeron firma değişti kimseden paramızı alamıyorduk üstelik malzemeler gelmiyordu. Ben malzeme olmadan nasıl çalışabilirim ki” diyen Çelebi, işlerin aksamasının ve okulun zamanında hizmet verememesinin asıl sebebinin de bu olduğunu kaydetti.
Özgür Doğan / Cihan Çelik
ÖNCEKİ HABER

Umur, işçileri umursamıyor

SONRAKİ HABER

YÖK Başkanı istifa etmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...