23 Eylül 2010 00:00

Liman işçisi sendikasına sahip çıkıyor

TÜMTİS Mersin İl Temsilciliği üyesi işçiler Mersin Limanı A kapısında yaptıkları eylemle örgütlülüklerine sahip çıkacaklarını bildirdiler.

Paylaş

TÜMTİS Mersin İl Temsilciliği üyesi işçiler Mersin Limanı A kapısında yaptıkları eylemle örgütlülüklerine sahip çıkacaklarını bildirdiler.
Eylemde konuşa TÜMTİS İl Temsilcisi Savaş Gürkan, Mersin limanının özelleştirilerek Singapurlu PSA ile Afken ortak girişimi tarafından oluşturulan Mersin International Port’a (MIP) devredilmesinin ardından ilk olarak sendikal örgütlülüğün dağıtıldığını dile getirdi. İşçilerin yeniden örgütlenmesini engellemek için limanda yapılan işlerin bir bölümünü alt işverenlere yaptırılmaya çalışıldığını belirten Gürkan, taşeron işçilere düşük ücret, yasadışı çalışma koşulları ve kötü şartların dayatıldığını söyledi. Gürkan, asıl işveren MIP’in toplusözleşme hükümlerini uygulamayarak TÜMTİS üyesi işçilerin de sözleşmeden yararlanmalarını engellediğini vurguladı.
Gürkan üyelerinin sözleşmeden yararlandırılmaması üzerine Mersin İş Mahkemesi’ne dava açtıklarını kaydederek davanın 3. duruşmasın 22 Eylül çarşamba günü Mersin iş mahkemesinde yapılacağı bilgisini verdi.
MIP işverenine seslenen Gürkan, iş barışının bozulmasının sorumlusu olmadıklarını ve yasadışı tutumlarından vazgeçilmesi çağrısında bulundu. Basın açıklaması alkış ve sloganlarla sona erdi.
(Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

6 ayda 22 madenci öldü

SONRAKİ HABER

ÜCRET ADALETSİZLİĞİNE SON VERİLSİN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...