23 Eylül 2010 00:00

DSP 12 Eylül’ün araştırılması için destek istedi

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, 12 Eylül dönemi hakkında Meclis Araştırması açılması için CHP, MHP ve AKP’den destek istedi ve o dönemde sorumlu olan herkesin açığa çıkartılmasını gerektiğini söyledi.

Paylaş

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, 12 Eylül dönemi hakkında Meclis Araştırması açılması için CHP, MHP ve AKP’den destek istedi ve o dönemde sorumlu olan herkesin açığa çıkartılmasını gerektiğini söyledi.
Macit, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, referandum döneminde 12 Eylül dönemiyle hesaplaşmak istediğini söyleyen tüm siyasi partilerin, bu önergeye destek vermesi gerektiğini belirtti. DSP’nin, 12 Eylül döneminin yarattığı toplumsal ve ekonomik yıkımın tam anlamıyla ortaya çıkarılması için TBMM’ye Meclis Araştırma Önergesi vermek istediğini ancak milletvekili sayısının yeterli olmadığını dile getirdi. Macit, “Biz birilerinin kollanıp birilerinin yargılanmasını doğru bulmuyoruz. 12 Eylül döneminin aydınlatılmasını istiyoruz” diye konuştu. Macit, DSP’nin hazırladığı Meclis Araştırma Önergesi’nin gerekçesi hakkında da bilgi verdi.
ÖZAL DA SORUMLU
Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Macit, “Birilerinin kollanıp birilerinin yargılanmasını istemediğinizi söylediniz. ‘Birileri’ derken kimi kastettiniz” sorusu üzerine şöyle dedi: “AKP seçim meydanlarına ‘demokrasi kahramanı’ olarak sayın Menderes ve sayın Turgut Özal’la birlikte sayın Tayyip Erdoğan’ın afişlerini asmıştı. 12 Eylül’de idamların altında imzası olan ve o dönemin sorumlularından biri de o dönemin ekonomi sorumlularından olan Sayın Turgut Özal’dır. Bunların da tamamının kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini düşünüyoruz. 12 Eylül’de görev yapmış, 12 Eylül kararlarına imza atmış, idamları onaylanması için Danışma Meclisi’ne göndermiş bir kişinin demokrasi kahramanı olarak sayın Başbakan’la birlikte bilbordlarda afişinin bulunması, Sayın Tayyip Erdoğan’ın demokrasi anlayışının ne olduğunu gösteriyor. Sadece Kenan Evren ve arkadaşlarına ithaf edilen bu dönemin sorumluluğunun sadece Konsey üyeleriyle sınırlı kalmaması gerekir. Dönemin Emniyet Müdürleri, dönemin valileri, dönemin Danışma Meclisi, dönemin Hükümeti de bu sorumluluğa ortaktır.” (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Hanefi Avcı listeyi savcıya verdi

SONRAKİ HABER

ABD’yi yağladı, balladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...