23 Eylül 2010 00:00

FilmEkimi’nde ‘Devrim’ ve ‘Sosyalizm’

USTA yönetmenlerin son filmleri, festivallerin ödüllü yapımları, vizyona henüz girmemiş, merakla beklenen 31 film 8-14 Ekim’de izleyiciyle buluşuyor.

Paylaş

USTA yönetmenlerin son filmleri, festivallerin ödüllü yapımları, vizyona henüz girmemiş, merakla beklenen 31 film 8-14 Ekim’de izleyiciyle buluşuyor.
Bu yıl dokuzuncu kez düzenlenen FilmEkimi’nin programında 31 film yer alıyor. 8-14 Ekim arasında Atlas, Beyoğlu ve Cinebonus Maçka G-Mall salonlarında izleyiciyle buluşacak filmlerin biletleri 2 Ekim’den itibaren satışa çıkacak. Hafta içi gündüz seanslarında biletler 4 TL, diğer seanslarsa tam 12, indirimli 8 TL.
Programda öne çıkan filmler arasında Sofia Coppola’nın ‘Venedik’te Altın Aslan’ı alan son filmi Başka Bir Yerde ve Cannes’dan Altın Palmiye’yle dönen Apichatpong Weerasethakul’un ‘Amcam Önceki Hayatlarını Hatırlıyor’u da var. Yine Cannes’da Büyük Ödül’ü alan Xavier Beauvois’nın ‘İnsanlar ve Tanrılar’ı ve aynı festivalde en iyi yönetmen ödülünü alan Mathieu Amalric’in ‘Turne’si de programda.
Jean-Luc Godard’ın son şahaseri “Sosyalizm”de Filmekimi’nde gösterilecek filmler arasında. Ustanın ‘Sosyalizm’i, “fikirler bizi ayırır, hayaller birleştirir” aforizmasından yola çıkıyor. Meksika Devrimi’nin başlangıcının yüzüncü yılında, uluslararası alanda tanınan on Meksikalı yönetmen, ülkelerini sonsuza dek değiştiren bu benzersiz toplumsal hareketi kendi bakış açılarıyla anlatıyor. Birbirini tamamlayan on kısa filmin bir araya geldiği ‘Devrim’, Meksika sinemasının kendi ülkesine bir saygı duruşu.
Ayrıca, Ken Loach, Werner Herzog, Abbas Kiarostami gibi usta yönetmenlerin son filmleri de izleyiciyle buluşacak.
EMEK’E SELAM
Dün İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nda (İKSV) düzenlenen basın toplantısında konuşan Uluslararası İstanbul Film Festivali direktörü Azize Tan, FilmEkimi’yle özdeşleşen Emek sinemasının hala kapalı olduğunu vurgulayarak salon yokluğunu eleştirdi.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Bir ‘yavşak’ açılımı da Kadir İnanır’dan

SONRAKİ HABER

Sanata organize SALDIRI!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...