26 Eylül 2010 00:00

ABAKÜS

Google Güney ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgeleri İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü William Echickson çeşitli Google hizmetlerine Türkiye’den yaşanan erişim sorunlarının çözüldüğünü açıkladı:

Paylaş

Google Güney ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgeleri İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü William Echickson çeşitli Google hizmetlerine Türkiye’den yaşanan erişim sorunlarının çözüldüğünü açıkladı:
“Bildiğiniz gibi Türkiye’deki Internet kullanıcıları geçtiğimiz haziran ayında beklenmedik bir biçimde Google Maps, Google Analytics, Google Translate ve Google Docs hizmetlerine erişimde sorun yaşamaya başlamıştı. Bu hizmetlerde teknik aksaklıklar yaşanıyordu.
Google mühendisleri, bu hizmetlere sorunsuz olarak erişimin tekrar sağlanabilmesi adına çalışmalarını devam ettirerek kısa bir süre içerisinde Google Docs, Google Translate ve Google Analytics’e erişimi sağladılar. Bugün itibari ile de Google Maps ile ilgili yaşanan teknik problemler çözüme kavuşturuldu. Böylelikle; her ölçekten firma ve bireysel kullanıcılar, daha öncesinde olduğu gibi tüm bu hizmetlerden, herhangi bir problem yaşamadan faydalanmaya devam edebilecekler.
YouTube’a Türkiye’de son iki yıldır erişim yasağı bulunuyor. Diğer Google servislerine erişimde yaşanan kesinti, YouTube’a erişimin engellenmesinin kapsamını genişletme çalışmaları sırasında sınırlama getirilen IP adreslerine yenilerinin eklenmesi sonucunda yaşandı.
Kontrolümüz dışında gelişen bu teknik problemin giderilmesi ve çözümün sağlanması yolunda, telekomünikasyon kurumu yetkilileri ve ilgili tüm birimlerle yakın diyalog içerisinde bulunarak, Türk kullanıcılarımızın hizmetlerimize erişimini tekrar mümkün hale getirdik.
Türkiye’deki bütün kullanıcılarımızın, geçici bir süreliğine erişim problemi yaşadığı hizmetlerimizden yeniden faydalanabiliyor olmasından memnuniyet duyuyoruz.’

Civilization 5 geliyor
Strateji oyunlarının büyük üstadlarından Sid Meier’in imzasını taşıyan Civilization serisinin yeni oyunu Civilisation 5 oyuncularla buluşuyor.
Bazı ülkelerde sadece Internet üzerinden satılacak olan oyun, serinin hayranlarınca uzun süredir bekleniyordu. Sid Meier’s Civilization 5 Firaxis tarafından geliştirilmiş tur tabanlı bir strateji oyunu.
Oyuncular, kontrolünü aldıkları uygarlığın gelişimini tarih öncesi çağlardan başlayarak belirliyor. Rastgele oluşturulan bir harita üzerinde, rakip uygarlıklar ile kaynaklar için savaşan oyuncu, ekonomik, bilimsel, diplomatik, genişlemeye dayalı veya askeri başarılarla zafer elde edebiliyor.
İlk oyunların aksine harita karelere değil, altıgenlere bölünmüş durumda. Civilization 5, serinin hayranlarını tatmin edecek mi, bekleyip göreceğiz.

Facebook’a ne oldu
Facebook’un, çarşamba günü yaşanan bağlantı sorunlarının çözüldüğünü twitter üzerinden açıklamasından bir kaç saat sonra tekrar erişilemez hale geldi. Kaynağı açıklanmayan sorun nedeniyle kullanıcılar siteye ya ulaşamadı ya da site oldukça yavaş çalıştı. Facebook’tan yapılan açıklamaya göre sorunun çarşamba günü yaşanan ve üçüncü parti bir bağlantı sağlayıcısından kaynaklandığı açıklanan sorunla bağlantısı yok. Sorun cuma gününün ilk saatlerinde tamamen çözüldü. Her iki sorundan da kaç kullanıcının etkilendiği açıklanmadı.

AMD’den 5 yeni işlemci
AMD 5 yeni işlemci ile işlemci pazarını kızıştıracak gibi görünüyor. İşlemci devinin açıkladığı yeni işlemciler arasında hem oldukça ucuz çift çekirdekli bir işlemci bulunuyor hem de altı çekirdekli ve gayet makul fiyatlı bir işlemci bulunuyor.
Bu yeni işlemciler ile kullanıcıya daha geniş bir seçim aralığı sunulacak. Düşük maliyetli bir AMD işlemci isteyenler de 75 dolarlık Athlon II X2 265’i seçebilecek. Yüksek performanslı ama makul fiyatlı bir işlemci arayanlar da AMD’nin yeni 4 ve 6 çekirdekli Athlon II X4 645 ve Phenom II X6 1075T’den birini seçebilir. Yeni işlemciler arasında çarpan kişlidi olmayan dolayısıyla rahatça hız aşırtma yapılabilen iki yeni Black Edition işlemci de bulunuyor: Phenom II X4 970 BE ve Phenom II X2 560 BE. Bu yeni beş AMD işlemcisinin de piyasaya çıkışıyla diğer işlemcilerde de bazı fiyat düşüşü yaşanabilir.
GÖKHAN BAYRAM
ÖNCEKİ HABER

KİRVEME MEKTUPLAR

SONRAKİ HABER

Taş ocağında göçük:1 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...