28 Eylül 2010 00:00

Kaymakamlık sigortasız işçi çalıştırmış

ISPARTA’nın Eğirdir Kaymakamlığı tarafından sigortasız çalıştırılan işçi, mahkeme kararıyla kaymakamlığın hesaplarına haciz koydurdu.

Paylaş

ISPARTA’nın Eğirdir Kaymakamlığı tarafından sigortasız çalıştırılan işçi, mahkeme kararıyla kaymakamlığın hesaplarına haciz koydurdu.
Ali Karataş, 2001-2003 yılları arasında Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda (SYDV) hizmetli olarak çalışmaya başladı. Karataş, 3 yıl boyunca kaymakamlık nöbetçisi olarak çalıştıktan sonra işine son verildi. Sigortasız çalıştırıldığını öğrenen Ali Karataş, 2 yıl önce kaymakamlık hakkında suç duyurusunda bulunarak dava açtı. Mahkeme kararı ile Kaymakamlık SYDV hesaplarına tedbir kondu.
EKİMDE DURUŞMA VAR
Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, 1.5 ay önce Eğirdir’e atandığını ve Ramazan Bayramı öncesinde ihtiyaç sahiplerine yardım yapmak istediklerinde önüne haciz belgesinin konduğunu belirtti. Hesapların 50 bin TL’lik kısmının bloke olduğunu öğrendiğini kaydeden Yılmaz, bunun nedeninin geçmişte sigortasız çalıştırılan bir işçinin şikayeti ve dava açmasından kaynaklandığını kaydetti. Yılmaz, hesaplara haciz konduğunu ifade ederek, ekim ayının ikinci haftasında duruşma olduğu bilgisini verdi.
BİRİSİ AKIL VERMİŞ!
Eğirdir Belediye Başkanı ve SYDV Mütevelli Heyeti Üyesi Osman Nuri Özmeral de 7 yıl önce çalıştırılan bir kişinin şikayeti sonrası hesaplara haciz konmasının üzücü olduğunu savundu.
Eksik işlem yapılmasının bedelini ihtiyaç sahiplerinin ödediğini kaydeden Özmeral, “Çalışan işçi yardıma muhtaç birisi, belki de iyi niyetli olarak bir iş verilerek vakıftan belirli bir maaş ödenmiş, ancak sigortası yapılmamış. Birisi de bu işçiye akıl vererek dava açtırmış, şimdi belki de hayatı boyunca göremeyeceği miktarda tazminat alacak” ifadesini kullandı. (ISPARTA)
ÖNCEKİ HABER

4 kişilik ailenin açlık sınırı 847 TL

SONRAKİ HABER

Bursalı metal işçileri TİS’e hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...