28 Eylül 2010 00:00

4 kişilik ailenin açlık sınırı 847 TL

TÜRKİYE İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (Türk-İş) araştırmasına göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 847 TL, yoksulluk sınırı 2 bin 758 TL oldu.

Paylaş

TÜRKİYE İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (Türk-İş) araştırmasına göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 847 TL, yoksulluk sınırı 2 bin 758 TL oldu. Mutfak enflasyonu aylık yüzde 3.75 ve son 12 aylık yüzde 12.91 oranında artış gösterdi.
Türk-İş, Eylül 2010 Açlık ve Yoksulluk Sınırı araştırmasını açıkladı. Araştırmaya göre son iki ayda ağırlıklı yer alan referandum, ramazan ve bayram sonrası, çalışanların ve ülkenin gerçek gündemi olan açlık, yoksulluk ve işsizlik sorunu tekrar önem kazanmaya başladı. İşsizlik yaz mevsiminin de etkisiyle dönemsel olarak gerilerken, mutfak enflasyonundaki yükseliş eğilimi devam etti. Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapılması gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) geçen aya göre artarak 846.63 TL oldu. Gıda harcaması yanı sıra giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt) ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamalarla birlikte toplam harcama tutarı (yoksulluk sınırı) ise 2 bin 757 TL 75 kuruşa ulaştı.
Ücretli çalışanların büyük bir bölümünün elde ettiği gelir, insan onuruna yaraşır geçim koşullarını sağlayacak tutarın gerisinde kaldı. Milyonlarca işsizin bulunduğu Türkiye’de çoğu ücretli çalışan haneye tek gelir getiren kişi konumunda oldu. Bu koşullarda mutfağa son bir ayda gelen, günlük 1 TL’lik ek yük geçim koşullarını daha da ağırlaştırdı. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

SENDiKAL KONFERANS iÇiN iKiNCi TOPLANTI YAPILDI!

SONRAKİ HABER

Kaymakamlık sigortasız işçi çalıştırmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...