30 Eylül 2010 00:00

Hamas militanları Türkiye’de mi eğitiliyor?

İSRAİL’in Yedioth Ahranoth gazetesi, Hamas militanlarının Türkiye’de eğitim gördüğünü yazdı.

Paylaş

İSRAİL’in Yedioth Ahranoth gazetesi, Hamas militanlarının Türkiye’de eğitim gördüğünü yazdı. Gazetenin haberinde, “İsrail gizli servisi Şin Bet, eğitim amacıyla Türkiye’ye gönderilmek üzere Hamas’a militan bulmaya çalışan bir Arap İsrailliyi tutukladı” denildi.
Tutuklulardan birinin, bir başka Arap İsrailliyi Hamas’a kazandırması için kendisine teklif götürüldüğünü itiraf ettiğini yazan gazete, “Tutuklu söz konusu yeni militanın eğitim için Türkiye’ye ya da Suriye’ye gönderileceğini iddia etti” dedi.
Mazen Mahzuma ve Halid Agbariya isimli iki şüpheli birkaç hafta önce Şin Bet ve İsrail polisi tarafından gözaltına alınmıştı. Habere göre, Agbariya ayrıca kendisinden yeni bir Arap İsrailliyi Hamas’ın bünyesine katmasının istendiğini, söz konusu yeni militanın eğitim için Türkiye ya da Suriye’ye gönderileceğini belirtti. Agbariya bu talebi gerçekleştirmeyi reddettiğini söyledi. Mahzuma ise bir başka İsrailli Arap’ın Hamas faaliyetlerine dahil edilmesi yönünde çabalar olduğunu doğruladı ancak bu girişimlerden bir sonuç elde edilemediğini ifade etti.
Gazete, tutukluların defalarca Suudi Arabistan’da Hamas yetkilileriyle görüştüklerini kabul ettiklerini belirtti, tutukluların görüşmeleri Mahzuma’nın kardeşinin düzenlediğini, Arap İsraillileri Hamas’a çekmeyi de onun yaptığını söylediklerini yazdı.
(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Obama’nın zor işi: Afganistan

SONRAKİ HABER

Lieberman kendi bakanlarını kızdırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...