01 Ekim 2010 00:00

Albay Ali Öz, bu sefer de ağır cezada yargılanıyor

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde ihmali olduğu gerekçesiyle...

Paylaş

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde ihmali olduğu gerekçesiyle Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesinde yargılanan dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz hakkında aynı suçtan ikinci bir dava daha açıldı. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci davanın ilk duruşması dün yapıldı.
Albay Ali Öz’ün de aralarında bulunduğu 8 sanığın “Görevi ihmal suretiyle kötüye kullanmak” suçundan Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesindeki yargılamaları devam ederken, Dink ailesi Avrupa Birliği (AB) Uyum Yasaları çerçevesinde yürürlüğe giren yeni yasalar doğrultusunda Albay Öz hakkında yeni bir şikayette bulundu. Adalet Bakanlığının suç duyurusu üzerine de Rize Ağır Ceza Mahkemesi yeni bir iddianame hazırladı ve iddianameyi geçtiğimiz temmuz ayında Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Albay Ali Öz’ün Avukatı Ali Sürmen de müvekkilinin aynı konuyla ilgili Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesinde yargılandığı gerekçesiyle 1. Ağır Ceza Mahkemesine, diğer dava sonuçlanana kadar ‘durma’ talebinde bulundu. Mahkeme de Albay Öz hakkında dava açılması hususunun Trabzon İl İdare Kuruluna sorulmasına karar verdi. İl İdare Kurulu ise Ali Öz hakkında daha önce yargılama izni verildiğini belirterek, “Yeni bir karara gerek olmadığı” şeklinde cevap verdi. Bunu üzerine 1. Ağır Ceza Mahkemesi davayı kabul etti.
Davanın Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dün yapılan ilk duruşmasına Dink ailesinin Avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu ve Emel Ataktürk Sevimli ile Ali Öz’ün Avukatı Ali Sürmen katıldı.
Mahkeme heyeti, Rahil, Delal, Sera ve Arant Dink’in iddia ve şikayetlerinin tespiti için Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesine yazılan yazının cevabının beklenmesine, şikayetlerin mahkemeye gelmesinin ardından ifadelerin değerlendirilerek katılma talebine ilişkin bilahare karar alınmasına, sanık Ali Öz’ün savunması için Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesine yazılan yazının cevabının beklenmesine ve Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesinde devam eden diğer dava dosyasının incelenmesine karar vererek duruşmayı 9 Aralık 2010 tarihine erteledi. (TRABZON)
ÖNCEKİ HABER

Avcılar’da yıkım çatışması

SONRAKİ HABER

Kolu koparıldı, aldığı tazminat geri isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa