01 Ekim 2010 00:00

Avcılar’da yıkım çatışması

İSTANBUL Avcılar’da kaçak olduğu belirtilen bir binanın yıkımı sırasında olaylar çıktı.

Paylaş

İSTANBUL Avcılar’da kaçak olduğu belirtilen bir binanın yıkımı sırasında olaylar çıktı. Yıkımı durdurmak isteyen vatandaşlarla Avcılar Belediyesi zabıta ekipleri birbirine girdi. Çevik kuvvet polisinin müdahale ettiği olaylarda ortalık savaş alanına döndü.
Avcılar Belediyesi zabıta ekipleri, saat 05.00 sıralarında çevik kuvvet polisinin de desteği ile Yeşilkent Mahallesi Okul Yolu Caddesi 137. Sokak’ta bulunan 4 katlı binayı yıkmak için geldi. Giriş katında ailenin oturduğu, diğer katları ise inşaat halinde olan binayı yıktırmak istemeyen vatandaşlarla yıkım ekipleri arasında taşlı sopalı kavga çıktı.
Kendilerini binaya kapatan ve üst katlara çıkan bina sahipleri, zabıta ve polis ekiplerine kiremit fırlattı. Binanın dışında bulunan vatandaşlarla Avcılar Belediye zabıta ekipleri arasında da taşlı sopalı çatışma yaşandı.
Binadaki çoğu çocuk ve kadın olan vatandaşları çıkartmak için polis, içeriye biber gazı attı. Girişteki dairede bulunan kadınlar, yıkım ekiplerine ellerindeki bıçaklarla direndi. Apartman girişine giren zabıta ekiplerini dışarıdaki vatandaşlar, taş yağmuruna tuttu.
Bina sakinleri ile yıkım ekipleri arasındaki olaylar, yaklaşık 2 saat boyunca devam etti. Olaylar sırasında çok sayıda zabıta, polis ve vatandaş yaralandı. Polis, yıkıma direnenlerden bazılarını gözaltına aldı.
Polis, dışarıdaki vatandaşları dağıtmak için de biber gazı ve tazyikli su kullandı. Bazı kadınlar, iş makinesinin üzerine çıkarak yıkımı durdurmaya çalıştı. Binanın boşaltılmasının ardından iş makinesiyle yıkım işlemine başlandı. Yıkım sırasında da çevrede toplanan vatandaşlarla polis arasında olaylar çıktı. Yaşanan olaylardan en fazla etkilenen ise çocuklar oldu.
ÖNCEKİ HABER

TAYAD’lılara saldırılar kınandı

SONRAKİ HABER

Albay Ali Öz, bu sefer de ağır cezada yargılanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa