01 Ekim 2010 00:00

TOBAV: tiyatro kuşak değişimi yaşıyor

DEVLET Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı(TOBAV) tiyatrocular Ensar Kılıç, Beklan Algan ve Ecder Akışık’ın vefatı nedeniyle tüm tiyatro dünyasına baş sağlığı diledi.

Paylaş

DEVLET Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı(TOBAV) tiyatrocular Ensar Kılıç, Beklan Algan ve Ecder Akışık’ın vefatı nedeniyle tüm tiyatro dünyasına baş sağlığı diledi.
TOBAV’dan yapılan açıklamada, tiyatro adına gerektiği kadar ‘hak’ elde edilmeden önemli oyuncuların birer birer yaşama veda ettiği belirtilerek, “Sezon başında çok sevgili arkadaşımız Alpay İzbırak’ı kaybettik. Alpay İzbırak tiyatro tutkusuyla, sevecen kişiliğiyle dostları arasında yeri doldurulamaz bir kişiydi. Ama genç yaşta aramızdan ayrıldı. Arkasından Ensar Kılıç geldi. Ensar Kılıç renkli bir kişilikti. Haklar konusunda hep çalıştı. Çalışmalarına devam edecekti. Ama genç yaşta aramızdan ayrıldı. Beklan Algan; Türk tiyatro yaşantısına önemli rüzgarlar getirmiş, bakış açıları tartışmalarına neden olmuş bir rejisördü. Aramızdan genç yaşta ayrıldı. En son Ecder Akışık. Akışık zaten yaşlanmamıştı ki. O da aramızdan ayrıldı” denildi.
Türk tiyatrosunda bir kuşak değişiminin yaşandığı belirtilen açıklamada şöyle devam edildi:
“Gidenlerin her biri tiyatronun değerleri, oyunculuk hakları ve sanat kavramı üzerinde kafa yormuş, çalışmalarını meslek sevgisi ile gerçekleştirmişti. Gelecek kuşaklara onları örnek almak düşüyor. Onlar kadar tiyatroyu sevmek, onlar kadar tiyatroya sahip çıkmak için. Gidenlerin yeri doldurulamayacak. Ama gelenlere onların miraslarına sahip çıkmak düşüyor. TOBAV olarak tüm tiyatro camiasının başı sağ olsun diyoruz.” (KÜLTÜR SERVİSİ)


ÖNCEKİ HABER

Çevirmenler örgütlenme haklarına sahip çıkıyor

SONRAKİ HABER

Antalya Kapıcılar Kralı’nı unutmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...