03 Ekim 2010 00:00

İşçiler sözünü tuttu sıra patronda

Deri-İş Sendikası uzun zamandır örgütlenme çalışması yürüttüğü Yeşil Kundura’da patronlarla yapılan görüşmelerden sonuç alamayınca mücadele etmeyi sürdüreceğini duyurdu.

Paylaş

Deri-İş Sendikası uzun zamandır örgütlenme çalışması yürüttüğü Yeşil Kundura’da patronlarla yapılan görüşmelerden sonuç alamayınca mücadele etmeyi sürdüreceğini duyurdu.
Fabrika önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında işçiler görüşmelerden sonuç çıkmamasına ilişkin tepkilerini dile getirdiler.
Deri İş Uzmanı Ali Barmağiç patronla daha önce yapılan anlaşmaya Deri-İş Sendikasının tamamen uymasına rağmen Yeşil Kundura’nın hiçbir vaadini yerine getirmediğini vurguladı.
Patron ile yapılan anlaşma gereği, sendikanın, sendikal sebepten dolayı işten atılan işçilerin fabrika önünde sürdürdüğü direnişi bitirdiğini hatırlattı. Buna karşılık Yeşil Kundura patronunun, “Sendikal sebepten dolayı işçiler üzerindeki baskıyı durdurup, atılan işçileri geri alacağı” vaadini aradan iki aya yakın bir süre geçmesine rağmen gerçekleştirmediğini dile getirdi.
ÜYE ARTTI SONUÇ AYNI
“Bu süre içinde Deri-İş Sendikası üye sayısını çoğalttı. Fakat patronun sendikayı muhatap almama tutumunda bir değişim yaşanmadı” diyen Barmağiç, sorunların çözülmesi için, bir aksilik olmaz ise, hafta sonu sendika ile patron Engin Yeşil arasında bir görüşmenin daha gerçekleştirileceğini söyledi.
Yapılan görüşmeden de bir sonuç çıkmaması halinde mücadelenin büyütülerek sürdürüleceğini söyledi.
Ali Barmağiç işçilerden örgütlülüklerini daha da büyütüp, mücadelelerini yükseltmeleri sözü aldı.
ÜCRETLER AKSIYOR
Ücret ödemelerinin sürekli aksatıldığı Yeşil Kundura’da ücret ödemelerinin düzene sokulmamasının yanı sıra, kreşten atılan sendikalı işçilerin söz verilmesine rağmen işe geri alınmaması işçilerin öfkesini kabartıyor.
Sendika temsilcileri ile patronları arasında yapılacak görüşmeyi bekleyen işçiler, “Eğer burada da bir adım atılmadığı takdirde daha büyük eylem kararlarını hayata geçireceğiz. Beklemeye ve oyalanmaya tahammülümüz kalmadı. Artık beklemek yok mücadeleye devam” dediler.
Basın açıklaması esnasında ‘Sendika anayasal haktır”, “Sendika hakkı engellenemez” pankartı açan ve taleplerini içeren dövizler tutan işçiler sık sık, “ İş aş yoksa üretim de yok”, “Atılan işçiler geri alınsın”, ‘Yeşile sendika girecek başka yolu yok’ sloganlarını attılar.
(Çorlu/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

MEMUR BEKLENTiDE

SONRAKİ HABER

PANDORA’NIN KUTUSU TRT HABER 22.30

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...