03 Ekim 2010 00:00

Ya benim hayatım ne oldu biliyor musunuz?

GEÇTİĞİMİZ günlerde karara bağlanan ve tecavüzcülere oldukça komik cezalar verilen davaya ilişkin mektup yazan N.Ç, Kürt olduğu ve bu ülkenin vatandaşı ...

Paylaş

GEÇTİĞİMİZ günlerde karara bağlanan ve tecavüzcülere oldukça komik cezalar verilen davaya ilişkin mektup yazan N.Ç, Kürt olduğu ve bu ülkenin vatandaşı olarak görülmediği için tüm yaşadıklarına maruz kaldığını belirterek, “Sanıklar serbest kaldı. Ya benim neler yaşadığımı biliyor musunuz?” diye sordu.
Gözaltında Cinsel Taciz ve Tecavüze Karşı Hukuki Yardım Bürosu, İHD İstanbul Şubesinde kamuoyunda utanç davası olarak belirtilen Mardin’de 2003 yılında, 31 kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç davasında aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 28 sanığa 7 yıl sonra verilen ödül gibi cezalara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Sosyalist Feminist Kolektifi, Gökkuşağı Kadın Derneği ve Amargi gibi birçok kadın kurumu katıldı. Toplantıda konuşan Gözaltında Cinsel Taciz ve Tecavüze Karşı Hukuki Yardım Bürosu Avukatlarından Eren Keskin, N.ǒye yaşatılanlar ve dava sürecini hatırlattı. N.Ç.’nin zor günler geçirdiğini aktaran Keskin, “Erkek devletin erkek hakimleri bu kararları veriyor. Cinsel işkence bir devlet suçudur. Hakimler de suçun ortağıdır” dedi. Keskin, kararı temyiz ettiklerini söyledi.
‘BANA YAŞATTIKLARIMI TEKRAR TEKAR YAŞATTILAR’
Keskin, yaptığı konuşmanın ardından N.Ç.’nin yazdığı mektubu okudu. N.Ç., mektubunda Kürt olduğu için böyle bir durumu yaşadığını belirterek, aradığı ve hak ettiği adaleti bulamadığını kaydetti. N.Ç mektubunda, “Bu ülkenin vatandaşı olsaydım ve Türk olsaydım bunları yaşar mıydım bilmiyorum. Dava başladığı günden beri, ben her gün her an yaşadıklarımı tekrar yaşıyorum” dedi. N.Ç. “Beni hayatımın her anında bu acıyı yaşamak zorunda bıraktılar. Bu sistemden dolayı maalesef aynı acıları tekrar tekrar yaşayarak büyüdüm. Dava başladığı zaman sonuçlansaydı ben bu kadar yorulmazdım” şeklinde ifade etti.
‘KİMSENİN BUNU YAŞAMASINI İSTEMİYORUM’
Sanıkların, hakimlerin ve devletin yaşattığı adaletsizliğin artık kendisini yormadığını söyleyen N.Ç. şunları kaydetti: “Ben 13 yaşındaydım. Daha küçük yaşta çekmediğim acı kalmadı. 12 yaşındayken babam ve dedem yaşındaki onlarca adam bana 7 ay boyunca zorla tecavüz ettiler. Ben bunları hak etmedim. Yeter artık. Kimsenin bunları yaşamasını istemiyorum. Geleceğin nesilleri olarak biz çocukların hayatı her gün kararıyor. Çocuklar bu ülkenin teminatıdır diyorsunuz. Eğer bugün bu sanıklara ceza verilmiş olsaydı. Yarın başka çocuklar aynı şeyleri yaşamak zorunda kalmayacaktır. Bizim sizden isteğimiz tek şey suçluların cezalandırılmasıdır.”
‘KİMSE SAHİP ÇIKMADI’
Davadaki bütün sanıkların suçlu olduğunu kaydeden N.Ç. ne yazık ki serbest bırakıldıklarını, ellerini ve kollarını sallayarak dışarıda gezdiklerini belirtti. “Ya benim hayatım ne oldu biliyor musunuz?” diye soran N.Ç. insan hakları savunucularından başka kimsenin kendisine sahip çıkmadığını belirtti.
(İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Şerzan Kurt’un babası adil yargılama istedi

SONRAKİ HABER

Bir sınav komedisi daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa