04 Ekim 2010 00:00

MİMARLAR SOSYAL FORUM’DA BULUŞACAK

DÜNYANIN farklı ülkelerinden mimarlar 21-23 Ekim tarihleri arasında Ankara’da “Mimarlığın Sosyal Forumu”nda buluşacaklar

Paylaş


DÜNYANIN farklı ülkelerinden mimarlar 21-23 Ekim tarihleri arasında Ankara’da “Mimarlığın Sosyal Forumu”nda buluşacaklar. Forumda mimarlar, yerleşim alanlarında sermayenin çıkarlarına hizmet eden “Kentsel Dönüşüm Projeleri”nde tavırlarının ne olması gerektiğini ve daha yaşanılabilir bir dünya için mimarlığın önemini tartışacaklar.
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 21-23 Ekim tarihleri arasında Ankara’da “Mimarlığın Sosyal Forumu” başlıklı bir etkinlik düzenliyor. Forumda, “Toplumsal mimarlık ve planlama, insan hakkı olarak herkes için konut, ekoloji ve çevresel adalet, savaş afet ve mimarlık” gibi birçok konuyu tartışacak. Tarihte ilk kez kentli nüfusun kırda yaşayan nüfusu geçtiği ve kentlerin yoksulluk ve toplumsal eşitsizliğin biriktiği yerleşimler olarak gündemde olduğu süreçte forumun tartışma konularının önemi de artıyor.
KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI DURUŞ
Forumun çağrı metninde, kente yönelik mevcut politikaların mülksüzleştirmenin bir biçimi haline geldiğine dikkat çekilerek, sermayenin kentleri yerleşim alanlarının doğrudan yatırım aracı olarak kullandığına değinildi. Yerleşim alanlarının küresel krizin odağında yer aldığına değinilen çağrı metninde, mimarların rolünün toplumsal kazanımlar açısından da önemli olduğu vurgulandı.
“Kentsel dönüşüm projeleri”nin sermayenin yeniden üretimine hizmet edeceğinin ve mimarların bu projeler de yer almaması gerektiği ifade edilen çağrı metninde, toplumun ve kentlerin sermayenin çıkarlarından kurtarılmasında mimarların yeri ve önemi; kar güdüsü yerine toplumsal adalet kaygısının güdülmesi için mimarların mücadele etmesi gerekliliğinin de forumda tartışılacağı bildirildi.
Ayten Alkan, Suavi Aydın, Pranab Kishore, Isabel Leon gibi Türkiye ve dünyadan birçok önemli ismin katılacağı de forumdaki etkinliklere mekansal dışlanmaya ve toplumsal adaletsizliğe karşı mücadele eden herkes davetli. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Marmara yıllar sonra kâbusu hatırladı

SONRAKİ HABER

10 MiLYON iSTANBULLU NEREYE GiDECEK?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...