05 Ekim 2010 00:00

Kapatılmayan çukur 3 çocuğa mezar oldu

KAHRAMANMARAŞ’ın merkeze bağlı Döngel köyünde, sel ve taşkınlardan korumak amacıyla oluşturulan setin yapımı sırasında...

Paylaş

KAHRAMANMARAŞ’ın merkeze bağlı Döngel köyünde, sel ve taşkınlardan korumak amacıyla oluşturulan setin yapımı sırasında açık bırakılan ve yağmurla birlikte su dolup, gölet haline gelen çukur, 3 çocuğa mezar oldu. Aynı sınıfta okuyan ve gölette cesetleri bulunan çocukların aileleri sinir krizi geçirdi, sınıflarında da arkadaşları gözyaşı döktü.
8 yaşındaki Davut Akçadağ, yaşıtı Erdem Dağ ve 9 yaşındaki Mehmet Akif Koca’nın akşam evlerine dönmemesi üzerine aileleri jandarmaya haber verdi. Jandarma ekipleri, köy muhtarı, çocukların aileleri ve köylülerin yaptığı 2 saat süren arama sonunda, çocukların köyün yakınlarında sel ve taşkın koruması için set yapımı sırasında açılan ve yağmur suları ile dolan gölette cesetleri bulundu. Ölen çocuklardan Davut Akçadağ’ın akrabası Döngel Köyü Eski Azası Erdal Akçadağ da, çocukların boğulduğu çukurun set inşaatı sırasında açıldığını, daha sonra da su ile dolup, gölete dönüştüğünü belirterek şunları söyledi: “Harç yapımı sırasında açılan çukurlar vardı, kapatacaklardı, kapatmadılar. 2 aydır böyle duruyor.Yetkilileri uyarmıştım. Beni dinlemediler. Çukurları da doldurmadılar” diye konuştu. (KAHRAMANMARAŞ)
ÖNCEKİ HABER

Türbanlı öğrenci dersten atılamayacak

SONRAKİ HABER

Önlem alınmazsa kanserden ölecekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...